Must-see: Ik Vecht De Jihad om 21:00 uur op NPO 3

Ik vecht de jihad (ISIS/IS)Vanavond is een bijzondere documentaire op de Nederlandse televisie. BNN zendt op NPO 3 (Nederland 3) de special ‘Ik Vecht De Jihad’.

De film vertelt het verhaal van Abu Gharib (27), die zegt dat de aanslagen op het World Trade Center in 2001 een omslag in z’n leven betekende. Hij heeft Nederland de rug toe gekeerd om te leven als strijder van Al-Qaida. Abu Gharib: “De mensen die aan de kant van Assad vechten, die martelen op de meest verschrikkelijke manier. Dat doen wij niet. Wij martelen geen mensen. Ik schiet ze gewoon dood.”

Op een schuiladres aan de Turks-Syrische grens herstelt Abu Gharib van een oorlogswond en vertelt hij over zijn leven als jihadstrijder.

Na afloop praat Sophie in de studio door met betrokkenen en deskundigen, onder wie Lodewijk Asscher, over de strijd van deze jihadisten. Wie zijn deze jongens, wat drijft ze, wat speelt er en hoe gevaarlijk is het voor de Nederlandse samenleving? De special wordt op 11 september om 21.00 uur uitgezonden bij BNN op NPO 3.

Bekijk de trailer:

1 REACTIE

  1. ik begrijp echt niet waarom deze mensen jihadisten worden genoemd in de nederlandse media…………stigmatisering?????? demonisering????? Nederlanders die naar de kibboets gaan worden toch ook niet “terroristen genoemd….het is soort vrijwilligerswerk of niet soms?????? Media en sommige nederlanders zoals Van baalen zijn wolven in schapekleding 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.