Nieuwe beelden tonen buitensporig geweld van Haagse politie

hoefkadeEr zijn nieuwe beelden vrijgegeven die aantonen dat de Haagse politie zaterdag buitensporig geweld gebruikte bij de arrestatie van een 14-jarige jongen in de Schilderswijk. De politie was afgekomen op een melding van een mishandeling van een kind in een supermarkt aan de Hoefkade in Den Haag.

geweld-politie-den-haag-o

Aanhouding
Het slachtoffer stond twee minuten lang rustig buiten de winkel. Op de beelden is te zien hoe de puber met zijn handen op zijn rug staat. Opeens loopt agent Mike Verburg vanuit de supermarkt naar buiten, hij pakt het slachtoffer beet en gooit hem op de grond. Terwijl de jongen op de grond ligt plaatst de agent zijn knie in de nek van de jongen. Het slachtoffer word ook nog getrapt door agenten, terwijl hij op de grond ligt (nieuwe beelden hieronder vanaf 01.46).

Aangifte
Ook de vader van de jongen kreeg flinke tikken met de politiestok alsook de eigenaar van de supermarkt Tanger. Vader en zoon gingen gisteren naar het politie bureau om aangifte te doen tegen de politie. De politie begreep echter niet wat het nut was van het doen van aangifte. “Met andere woorden ze proberen je weg te sturen zonder dat je aangifte kan doen” aldus community leider Ghay die hen begeleidde. Volgens Ghay zou de Haagse wijkagent Alex tegen jongeren hebben gezegd “Willen jullie oorlog, dan krijgen jullie oorlog”.

De politie heeft alsnog een afspraak gemaakt om morgen (vrijdag) de aangifte op te nemen.

UPDATE:
Verklaring Oubayda (14 jaar) over gebeurtenissen zaterdag 6 september 2014:

Er was een man die z’n zoon had geslagen in supermarkt Tanger. Hier was de politie op afgekomen. Agent Mike Verburg was erbij en vroeg hij aan de vrouw (echtgenote van die man) “wat is er gebeurd?” Dit was buiten op Hoefkade voor Tanger. Ik was erbij en ik was nieuwsgierig en toen zei Mike tegen mij dat ik paar meter verderop moest staan. Ik wilde een paar stappen naar achter doen en toen duwde hij mij en zei “fucking jong” tegen mij. Hierna was hij supermarkt Tanger in gegaan. Ik stond minutenlang ter hoogte van het fietsenstallingpaaltje op de stoep met een vriend uit de wijk te praten. Paar minuten later kwam Mike weer terug en vroeg direct om mijn identiteitsbewijs. Ik had mijn legitimatiebewijs niet bij me en dat heb ik ook tegen hem gezegd. Hij pakte mij direct beet en samen met een andere agent (brigadier) werd ik gevloerd. Ik kwam op de grond te liggen. Ik werd heel handhandig aangepakt en werd in een soort houdgreep genomen door Mike. Ik werd omgedraaid met mijn gezicht op de stoeptegels en Mike plaatste zijn knie in mijn nek. Ik ben ook geslagen met hun dienststok en ze hebben mijn pols verdraaid en ik voelde trappen tegen mijn benen en voelde ook dat agenten op me knieĆ«n stonden. ik heb in totaal meer dan 5 minuten op de grond gelegen met de knie van Mike in mijn nek en zijn volle gewicht. Ik zei “ik voel pijn” en iedere keer dat ik wat zei dan drukte hij harder. Bij het opstaan pakte Mike bij mijn kraag en pakte de handboeien en trok me handen achter me rug omhoog zodat ik nog meer pijn zou hebben. Ik werd meegenomen naar de Politieauto en afgevoerd naar bureau Hoefkade. Ik heb meer dan 5 uur in een bureaucel moeten doorbrengen. Ik heb ook even geslapen in de cel. Rond half 10 mocht ik naar huis.
Ik heb een boete meegekregen voor het niet kunnen legitimeren.
Ik heb een aantal vragen:
-waarom heeft agent Mike mij uitgemaakt voor ‘fucking jong’ en waarom heeft hij me geduwd?
-waarom vroeg Mike mij om legitimatie?
– waarom ben ik mishandeld direct nadat ik zei dat ik geen legitimatie op zak had?
Ik ben afgelopen dinsdag middag (9 september) met mijn vader, broer en Mohammed Ghay meegegaan naar bureau Hoefkade om aangifte te doen. Er werd ons verteld dat we wel een klacht konden indienen maar geen aangifte konden doen. Wij hebben aangegeven dat we zijn gekomen voor aangifte.
Mohammed Ghay is mijn meester geweest bij de Haagse sporttuin van groep 3 tot groep 8 en mijn vader heeft hem gevraagd om ons te helpen en te begeleiden.
Ik ben vandaag samen met mijn vader mijn broer naar Hoefkade gegaan om aangifte te doen. Wij hadden een concrete afspraak om 10 uur. Mijn vader hebben ze wel geholpen en aangifte van opgenomen. Ik mocht niet mee naar binnen en er is geen aangifte van mij opgenomen.

13 REACTIES

 1. als deze mensen aangiften willen doen dan moet naar de de mensen recht is strasburg in frankrijf doen

  dan moeten zo met deze beelden en mensen dit gezien hebben verklaring onder tekenen

 2. nederland is naar de klote iedereen weet dat ! PVV steunt dit gedrag en geloof me het is meestal hun aanhang die dit soort misdaden pleegt tegen Marokkanen. Ook in bedrijfsleven zie je het zoveel bedrijven nemen geen Marokkanen aan ! Dan vragen hun zich af waarom Marokkanen niet willen werken vuile honden ! Wallah ik hoop insallah voor al mijn landgenoten dat wij op een dag kunnen terugkeren naar onze eigen landen met onze zakken vol. Moge allah ons gheer geven en baraka dat wij met een glimlach terugkeren naar onze eigen land waar we ons thuis gaan voelen.

 3. Al Magrebi.

  Je thuis voelen in Marokko?
  Heb ik nieuws voor je vriend, daar ga je je nooit meer thuis voelen.

  Je loopt Marokko te verheerlijken, maar als je realistisch kijkt dan zie je dat het in Marokko helemaal niet zo goed is.

  Het is leuk als je op vakantie bent, omdat al je familie snapt dat je geld hebt mee genomen en bij je loopt te slijmen omdat ze wat van je nodig hebben.

 4. De politie agent heeft eerst tegen die jonge gevraagd om daar weg te gaan zodat de politie zijn werk kon doen. Maar die jonge was duidelijk koppig of heel nieuwsgierig. Dat is fout van die jonge. Maar de politie was duidelijk gestrest en opgefokt, en heeft die jonge heel hard aangepakt. Maar ik vindt dat dit insedent echt niets met racisme te maken heeft. En er komt nog bij dat Marokkanen in het algemeen veel te snel racisme roepen en slachtoffer spelen. Echt jamer. De Marokaanen moeten goed in de spiegel kijken.

 5. Wat zijn marokkanen toch een rare mensen.

  In marokko hebben marokkanen respect voor de politie
  want die slaan eerst en gaan dan praten.

  in nederland hebben marokkanen geen respect voor de politie want die treden niet op , die kan je gewoon uitschelden ze praten eerst alles uit enz enz

  Nu treedt er een nederlandse agent duidelijk op
  en nu is het weer niet goed.

  Marokkanen mijmeren altijd over het geweldige mooie fijne vriendelijke zonnige marokko.
  Maar ze blijven allemaal in nederland waar 85 % v.d mensen kafir is, klotenweer, geertwilders aanhangers,
  alle vrouwen hoeren zijn , belasting enz enz

  Ik zou het wel weten als mijn roots daar lagen .
  Met nederlandse opleiding , meerdere talen sprekend ,
  marokkaanse connecties, native speaker ik ging daar wat opbouwen eigen bedrijf of zo ,werken bij import export en vervolgens leven als god in marokko.

  SNAP HET NIET !!!!!

 6. Dit is echt duidelijk hoe het altijd gaat in Nederland, namelijk het voorbeeld nemen aan Amerika.. In Amerika word een donkere jongen door een blanke agent doodgeschoten, het gevolg was protesten en onrust tussen de politie en bewoners v Ferguson.
  Oh nou dan nemen wij in Nederland dat als voorbeeld, we plukken een willekeurig Marokkaans jongetje van de straat en mishandelen hem. ( wat natuurlijk voor alleen maar nog meer onrust zal zorgen maar goed ) En dit associeer ik inderdaad met racisme. Ik word misselijk van jullie dat jullie nog goed durven te praten wat die agent deed, en dat terwijl alle wijzende vingers op ons staan en zij geen goed woord over ons te spreken hebben. Gatverdamme.

 7. Beste Marokko liefhebbers, De agenten die opgetreden hebben zijn GEEN PVV aanhangers. Ze doen gewoon hun werk. Als mensen (Nederlanders en Marokkanen) gewoon meewerken en hun grote mond houden, dan is de politie helemaal geen bedreiging. Als je je normaal tegen medemensen (mannen en ja MOSLIMS ook vrouwen!) gedraagt, is er niks om voor te vrezen. De meesten Marokkanen die hier reageren moeten eerst terug naar school om normaal Nederlands te leren schrijven. Neem voorbeeld aan de uitzonderingen van jullie volk die wel willen leren en werken!Als je wilt werken, dan is er werk. Zo niet, ga lekker een uitburgeringscursus doen en ga terug naar je stinkende gore Marokko! Muil houden of oprotten stelletje allochtone prutsers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.