“Allochtonen worden ruggengraat van Nederlandse economie”

aartsenDe Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) vindt het jammer dat de focus ligt op een kleine groep radicaliserende moslimjongeren in zijn stad. “Het overgrote deel van de allochtonen is ambitieus en wil geld verdienen. Die mensen vormen over tien tot vijftien jaar de ruggengraat van onze economie” aldus Van Aartsen.

“Den Haag telt 140 verschillende nationaliteiten. Ruim 50% van de bevolking is van niet-westerse afkomst. Met de overgrote meerderheid gaat het goed. Net als een eeuw geleden komt er een nieuwe klasse op, die ambitieus is en geld wil verdienen. Je ziet het terug in het aantal ondernemers dat een bedrijf begint, het aantal jongeren dat een opleiding volgt” aldus de burgemeester tegen Het Financieele Dagblad.

De VVD’er vindt dat er meer begrip moet komen voor de positie van allochtone jongeren op de arbeidsmarkt. ‘Meer dan een miljoen moslims accepteren onze samenleving, maar het is zuur als je ambitieus bent en toch geen baan krijgt omdat je moslim bent,’ zegt Van Aartsen.

6 REACTIES

 1. Van Aartsen heeft tegenwoordig het licht gezien. Dat klopt.

  Nederlandser worden straks allemaal verzorgd door die KUT marokkanen. Pampers verschonen en eten klaarzetten en thee zetten dus niet drinken……en een dagje uit naar Keukenhof voor een kopje thee met nah nah

  en s avonds naar Wilders kijken over het nieuws over kut marokkanen

 2. Het heeft even geduurd maar hij geeft het uiteindelijk toe. Verbaast me alleen dat mensen met een heel andere toon het gesprek worden als ze uit de politiek stappen. Deze man heeft nota bene ooit voorgesteld om moslims te markeren middels een lintje of iets dergelijks.

 3. Het maakt niks uit wat en hoe je het doet als allochtoon. Nederlanders zijn en blijven ondankbare honden! Het zit in hun blanke arrogantie en (superioriteit ras).kijk naar de geschiedenis…..

 4. Hamid, dat is niet waar, er zijn Nederlanders die je op een troon wil plaatsten……

  Eeen kleine minderheid van de Nederlanders bederft het voord e rest, zoals Van Baalen weete je wel vand e VVD….die gast die nooit lacht, koud en diep in zijn “hart” de grootste haat draagt van Nederland tegen de Islam.

  Ik weet nog goed dat toen Sheikh Muhammed yassin, die ene Palestijn, werd vermoord door de Israeli’s dat hij zijn geluk niet op kan, hij was dolblij…………”een “volks”vertegenwoordiger”

 5. Beste Zorro, bedankt voor je logische reactie. Maar geloof me, diep in hun hart dragen ze haat voor anderen dan hun geaard. Ze zullen uiteraard in je gezicht lachen, maar achter je rug hebben ze haat voor je. Voor de duidelijkheid, ik ben een “succesvolle” ondernemer en ik zie vaak dat nederlanders mijn succes niet kunnen uitstaan. Laatst heb ik een splinter nieuw auto gehaald en sinds dien praat mijn nederlandse buurman niet meer met mij. Bizar natuurlijk, maar dat zegt genoeg.

  Uiteraard zijn er wel Nederlanders die wel goed zijn als uitzondering, maar ik ben van mening dat de meerderheid ervan haters zijn. Bij ons is het de minderheid die het verpest voor de meerderheid. En bij hun is de meerderheid die het verpest voor de minderheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.