Ambassadeur Marokko “geschokt en verbijsterd” door gedrag Haagse politie

De Marokkaanse ambassadeur in NederlandDe Marokkaanse ambassadeur in Nederland, Abdelouahab Bellouki, dient een officiële klacht in tegen de Haagse politie. De ambassadeur is geschokt over het geweldadige optreden van Haagse politieagneten tegen een 14-jarige Marokkaans-Nederlandse jongen en zijn vader.

Ambassadeur Abdelouahab Bellouki vindt dat niet kunnen. “Ik ben geschokt en verbijsterd. Ik kan niet geloven dat onschuldige mensen zoiets overkomt in deze stad van vrede en gerechtigheid. Ik ben niet blind voor wat Marokkanen hier doen. Ik vraag alleen dat ze met respect worden behandeld”, zegt hij in een interview met de NOS bij het bezoeken van de slachtoffers.

Hij waarschuwt dat dit soort incidenten tot grote problemen kan leiden.

9 REACTIES

 1. Klasse!! bedankt heer Bellouki.Dit stelt onze gemeenschap zeer op prijs. Natuurlijk zijn er dingen die onze jongeren fout doen, dat weten wij en daar ergeren we ons ook heel erg aan. Alleen lijkt het de laatste jaren steeds er meer op dat wij de Marokkanen in Nederland vogelvrij zijn verklaard.

 2. Dit is wat men vertegenwoordigers van Marokkaanse gemeenschap noemt en niet de omhoog gevallen verraders als Marcouch en zijn voorbeeld Aboutaleb.

  Perfecte actie van meneer Bellouki!

 3. Eindelijk, iemand die echt voor de Marokkanen op komt, ik moet niet bij zijn bij zo’n mishandeling, dan gaan er klappen bij agenten vallen, als er 1 ding waar ik een enorm helijk aan heb= Onrecht. 14 jaar en dan zo behandelt worden,en gezien de bouw van de jongen, voor geen id bij hebben en dan zo behandelt wordt, POLITIE schaam je, als ik jullie was zo ik snel ophouden, anders gaat dit zwaar escaleren! zoals de ambassadeur ook aan gaf. jullie provoderen heel erg veel. ik heb het met mijn eigen ogen gezien. je doet als of je de koning bent als je in uniform loopt. Ik zeg tegen de politie 1 ding: DOE IN ALLAH’S NAAM GEWOON JULLIE WERK WAARVOOR JULLIE DOOR ONZE BELASTINGBETALERS VOOR BETAALD WORDEN. Hoeveel dossiers staan er nog open. mijn thomos is meer dan 13 jaar geleden gestolen en man stond op bewakingscamera.(was voor 1 les naar school en toen weg thomos)(dader Nederlandse man). nooit meer iets van gehoord. Ga criminelen zoeken, in plaats van met kopje koffie te staan flitsen, zogenaamd voor de veiligheid van automoblisten.jullie zoeken altijd een reden om geld binnen te halen! als het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Leave use alone, or you will regrade it!Peace

 4. Alleen dan weer jammer dat Isis er door hun oproep vandaag om overal aanslagen te plegen voor heeft gezorgd dat elke Moslim/Marokkaan een potentiële terrorist is.

  Zolang Isis bestaat gaan dit zware tijden worden voor ons.

 5. By the way, Het was niet handig van die jongen om zich meteen te verzetten tegen de politie.
  Als hij gewoon netjes zijn id had laten zien zich niet had losgerukt en geen grote bek had gegeven, was het waarschijnlijk nooit geëscaleerd.

  Je moet geen grote mond geven tegen politie, in Marokko niet en hier ook niet.

 6. Als die ambassadeur eerst uitslag van politie onderzoek afwacht ipv een grote mond op te zetten en als die vader nou eens Nederlands zou praten, had hij zijn zoon kunnen vertellen dat het wettelijk verplicht is om een ID kaart bij je te hebben en te tonen op verzoek aan de politie. En als die jongen zich normaal had gedragen tegen de politie. Het is allemaal zo simpel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.