Eerste Marokkaanse filmregisseur maakt kans op Gouden Kalf

heksenDe Marokkaanse filmproducent en regisseur Adel Adelson maakt met zijn familiefilm Heksen Bestaan Niet kans op een Gouden Kalf. Het zou voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis zijn dat een Marokkaanse regisseur /filmproducent deze prijs wint. In 2012 wist hij al als eerste Marokkaanse regisseur en filmproducent de Gouden Film binnen te halen die door het Nederlandse Filmfestival en het Filmfonds word afgeven bij 100.000 bezoekers.

De film HEKSEN BESTAAN NIET heeft als 200.000 bezoekers en maakt hierdoor kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. De film met o.a. Leontine Borsato, Aliyah Kolf en Jörgen Raymann draait al vanaf juni steeds in de bioscoop. Stemmen op de film kan via www.goudenkalfpublieksfilm.nl.

Adel Adelson over zijn nominatie: “Ik vind het al super dat de film het zo goed gedaan heeft. Wij waren de verassing van deze zomer . De film wist zich goed staande te houden tussen grote Amerikaanse films zoals “ How to train your dragon” dat alleen al is een prestatie. Vooraf dachten mensen dat we niet ver zouden komen met deze film en nu maken we kans op een Gouden Kalf. Mijn broers Mustafa, Appie en ik geloofde vanaf dag 1 al in het succes van dit project het is fijn als het allemaal uitpakt zoals je het in je hoofd hebt. We hebben nog geen tijd gehad om dit allemaal te beseffen omdat we achter de schermen bezig zijn met onze nieuwe film.”

Heksen bestaan Niet is een samenwerking van de producenten AM Pictures en Sparkel Media. Naar een idee van de Marokkaanse broers Adel Adelson en Mustafa Boudellah. Een eerdere samenwerking resulteerde in de met een gouden film bekroonde Sint & Diego en de magische bron van Myra. Just Bridge verzorgt de distributie van Heksen Bestaan Niet.

Stemmen op de film kan via www.goudenkalfpublieksfilm.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.