Jonge moslims staan op tegen IS: #NotInMyName

notinmynameJonge Britse moslims nemen op sociale media massaal afstand van de Islamitische Staat (IS). Ze roepen via de hashtag #NotInMyName IS, voorheen ISIS, op om te stoppen met ‘het vervuilen van hun religie’.

De hashtag is inmiddels al trending in verschillende landen zoals Australië en het Verenigd Koninkrijk.

De jongeren plaatsten de afgelopen dagen diverse beelden op Instagram, Twitter, YouTube en Facebook.

De campagne werd gestart door de Active Change Foundation uit Londen, die moslims opriep ‘de wereld te laten weten dat IS de echte vijand van de Islam is.’

“De islam leert ons respect, barmhartigheid, vrede en goedheid. Het is een geloof waar wij sterk in geloven en willen beschermen van de radicalen en fanatiekelingen,” vertelt een jonge moslim aan de Huffington Post.

12 REACTIES

 1. Ik zou zeggen eerst zien wie IS is en dan oordelen, en niet zomaar oordelen als je alleen maar naar de tv kijkt….”objectiviteit heet dit, is allang evrgeten ond e gewone mensen…..ontdhoud altijd: media is subjectief….

 2. Ik zeg IS is een terreurorganisatie die onschuldige mensen in naam van Allah afslacht, maar tegelijkertijd moeten wij niet de grote terroristen die in de naam van democratie andere landen binnenvallen en/of vanuit een afstand en op een druk op de knop honderden onschuldigen vermoorden.

 3. Ik zou liever zien :

  No mohammed not in my name

  Ik sta niet achter jouw a-sociale opdracht om van niet- moslims te eisen dat ze zich moeten bekeren, cq aan moslims op een vernederende manier belasting betalen
  bij weigering 1+2 heb ik geen zin om ze de nek af te slaan.

  en nee mohammed het is niet sociaal om ons moslims een opdracht te geven geen vrienden met niet-moslims te worden

  en nee mohammed het was niet ok dat jij aischa haar jeugd hebt ontnomen

  en nee mohammed ook karavanen beroven was niet ok

  en nee mohammed: ook joden vermoorden kan niet door de beugel

  en nee mohammed :ook jij was niet foutloos

  en nee mohammed: mensen stenigen is niet ok

  en nee mohammed het doel om heel de wereld te overheersen is niet ok

  en nee mohammed het is niet ok dat er op jou geen kritiek gegeven mag worden

  en nee mohammed christenen en joden zijn niet gelijk
  of minder den varkens en apen

  en nee mohammed het is niet ok dat een moslim niet zelf mag denken

 4. En IS vooral blijven verdedigen, en Zorro, voor het gemak maar vergeten, hoe deze zgn. ‘verzetsstrijders’ omgingen met Russische gevangen….opensnijden rond de buik, de huid opstropen en boven het hoofd dichtknopen????

 5. Uit je eerste post zou je kunnen denken, Zorro, dat je net als Yasmina Haifi probeert te geloven dat IS geen moslims zijn of hun wreedheid niet voorkomt uit islam. Maar met je tweede post heb je je er kennelijk al mee verzoend en bent al het onthoofden proberen te vergoelijken. Wordt de derde post een oorlogsverklaring aan het Westen en de vierde een sollicitatiebrief voor het kaliefschap?

 6. Het heet meten met dubbele maten, het ene hoofd mag wel afgehakt worden zomaar (Afghanistan) en in t geval van IS, we weten niet eens wat ze doen maar omdat ze het woord “islamitische kalidfaat” hebben gebruikt is dat meteen groen licht voor het Westen om bombardementen uit te Voeren………….

 7. Wie oh, wie praat het afhakken van hoofden in Afghanistan goed? En wat betreft dat kalifaat; als moslims daar geheel vrijwillig in willen wonen en iedereen met rust laten zijn er niet veel mensen die er problemen met hebben. Ik denk zelfs dat er veel mensen blij mee zouden zijn als alle moslims die daar vrijwillig naar toe willen daar naar toe zouden gaan. Dan zouden ze elkaar daar fijn het leven zuur kunnen maken, gezellig elkaars handjes afhakken, homo’s ophangen en zweepslagen uitdelen aan iedereen met een mobieltje dat van het geslacht is die dat niet mogen, lekker zuur gooien in vrouwengezichten en af en toe toch nog even met een gordeltje een moskeetje uitblazen dat het orthodoxe paadje dreigt te verlaten. Dan kunnen ze een heel hoge muur om dat paradijsje zetten, zodat die vreselijke ongelovigen aan de andere kant zich er niet mee kunnen bemoeien. Niet zo hoog dat de gieren er niet overheen kunnen vliegen.

 8. @ zorro

  Eigenlijk zou iedereen opgeroepen moeten worden om afstand te doen van niet humane denkbeelden in opdracht van welk geloof of niet geloof dan ook .

  En ja joden en christenen houden er ook nog al wat idiote waarden en normen op na.

  Begin jij nu als (ik denk dat je moslim bent! ) net zon facebook icebuckett actie als met A.L.S waarbij je facebookmoslims uitnodigt de uitdaging aan te nemen en dan te verklaren

  Hierbij neem ik zorro de moslim de uitdaging aan en verklaar dat ik de daden van IS verafschuw .Tevens verklaar ik dat ik afstand neem van alle onaardige passages tov niet moslims in de koran .Dat ik geen gehoor geef aan opdrachten van mohammed die negatief uitpakken voor andersgelovigen. Want je ziet hoe dat kan uitpakken met bijvoorbeeld IS Voor mij is iedereen moslim of niet moslim gelijk !
  ik wacht af

 9. said jij hebt gelijk democratie terrorist -stop 1 de democratie terroristen en weet jij wie dat ook zijn.?
  IMF
  de media
  en jij zelf -dus ik ook –alleen ik boycot sinds 2003 alle usa en israhell producten.
  ik ben in oorlog tegen hun.
  zolang ik leef ben ik de baas.
  zolang ik leeg kan ik ook elke oorlog winnen .
  jij mag mij inhuren voor 10 miljoen dollar tot eind 2016,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.