Marokko teleurgesteld over opzeggen verdrag

97

de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Salah Eddine MezouarMarokko is zeer teleurgesteld over het Nederlandse besluit om het verdrag over sociale uitkeringen eenzijdig op te zeggen. De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Salaheddine Mezouar, heeft zijn Nederlandse collega’s Frans Timmermans en Lodewijk Asscher hierover gebeld. Dat meldden Marokkaanse media, volgens de NOS.

Marokko hoopt dat Nederland zich bedenkt, want het besluit zal niet zonder gevolgen blijven voor de ‘nauwe en oude banden tussen de twee koninkrijken’.

Nederland wil de uitkeringen die naar mensen in Marokko flink gaan verlagen. Het kabinet wil nu per 1 januari 2016 van het verdrag af, waarin sinds 1970 afspraken zijn opgenomen over de uitkeringen. (Bron/ lees verder: de NOS)

Nederland maakte in 1970 afspraken met Marokko over de uitkeringen.

46 REACTIES

 1. Als Marokko niet afhankelijk is van deze regeling dan is er dus niks aan de hand en kan Nederland dat verdrag gerust opzeggen. Is beter voor iedereen dan.

 2. latn we het niet hebben over de graaiers in NL en anderen die netjes de belasting ontduiken….Peter, buiteanders zijn altijd n makkelijk prooi voor de roofdieren

 3. Zorro, laten we het nu wel over hebben. I.p.v. op een ander onderwerp over te schakelen. Dit voornemen van het kabinet, het zogenaamde woonlandbeginsel, geld voor alle landen buiten Nederland. Dus waarom zou Marokko daarop de uitzondering moeten wezen ?

 4. oplossingen

  Marokkanen komen massaal terug naar Nederland en behouden dus daarmee hun recht.

  Marokkanen gaan inschrijven in Spanje kan ook in Melilla, Ceuta dus dat is binnen europese unie en behouden ze hun recht !

  Plus 2 andere dingen

  Ze moeten de Nederlandse staat aanklagen want een verdrag beeindigen van 1 partij kan niet. Rechter heeft niet zomaar beslist dat Nederland dat niet kan doen.

  Marokko moet andere verdragen ook beëindigen zoals uitkeringsfraude opsporing, Nederlandse Marokkaanse criminelen berechten in Marokko, handel opschorten, speciale belasting voor invoer Nederlandse producten, belastingverhoging voor Nederlandse bedrijven die in Marokko actief zijn of handel met Marokko hebben, helpen van terrorisme bestrijding.

  Zowiezo zal dit gevolgen hebben voor Nederland let maar op. Marokko heeft goede buitenlandse contacten met EU en VS. Ze hebben Nederland echt niet nodig ze vinden het alleen jammer dat Nederland zich niet houdt aan het verdrag maar ze liggen er niet wakker van.

  Die Marokkaanse Nederlanders zullen tig oplossingen gaan bedenken om hun rechten weer te krijgen en Nederland zal hierdoor alleen maar verliezen.

 5. In Nederland wonen Marokkanen dus Nederland heeft Marokko wel degelijk nodig als het gaat over terrorismebestrijding, Marokkaanse zware criminelen die zich daar schuil houden. Nederlandse bedrijven die handel betrekken met Marokko. Gratieverzoeken van Nederlanders die daar vastzitten om de hasjhandel en ga zo maar door. Jij praat alleen onzin. Je denkt alles te weten alsof jezelf een kamerlid bent.

  Het is ook niet zomaar dat de PVDA nu onderlinge meningsverschillen hebben over het verdrag dat wordt stopgezet. je moet jou mening onderbouwen met feiten en niet met jou persoonlijke mening.

  Kom met feiten ! Zoals ik al zei er zijn genoeg oplossingen om die verdrag te omzeilen en dat gaat meer problemen voor Nederland bezorgen dan voor Marokko. Marokko komt ook met sancties en zal belangrijke verdragen die baat hebben voor Nederland stopzetten.

  Veel Marokkanen zullen zich nu in laten schrijven in de enclave van Spanje in Marokko en dat is binnen de EU en zullen hun recht op het geld toch behouden. Sommige zullen er voor kiezen om terug te keren naar Nederland mocht het zover komen !

  Nederland en Marokko hebben al 400 jaar handelsrelatie.

  Als jij het zo goed weet he wat zal Marokko nu gaan doen ? Peter die het allemaal zo goed….

 6. Goed zo Sijasa je hebt die kakelende kip Peter=naam de bek gesnoerd!! prachtige wijze woorden die raken hem als vuurpijlen. Man ga de tweede kamer in dan stem ik op jou! en de rest van de Marokkanen leer uw kinderen dag en nacht en laat ze de hoogste diploma’s halen, want Marokko is de toekomst van uw kind en niet die paar centjes van Peter en Ingrid.

 7. Nederland kan dat verdrag wel degelijk eenzijdig opzeggen. Het is ook een oud verdrag dat al heel lang geleden had moeten worden aangepast. De Nederlandse regering heeft ook geprobeerd er met de Marokkaanse uit te komen en het aan te passen aan de eisen van de tijd maar de Marokkaanse regering wilde geen medewerking verlenen. Marokkanen die daarover gefrustreerd zijn en zich benadeeld voelen kunnen zich dus vervoegen bij hun Marokkaanse vertegenwoordiging.
  Het staat burgers vrij om te proberen aan de regels te voldoen door met zijn allen te proberen te verhuizen naar Spaans grondgebied en daar hun hand op te houden, de Nederlandse Staat aan te klagen of verongelijkt te zeuren tot men een ons weegt. En de Marokkaanse regering kan er voor kiezen politieke of daadwerkelijke zelfmoord te plegen door terroristen in bescherming te nemen of een andere zelfdestructieve maatregel te nemen. Ik wens hun daarbij veel wijsheid. Maar als ze die wijsheid direct hadden ingezet hadden we nu een nieuwe regeling gehad in plaats van geen. Way to go Morocco!

 8. “Peter = de naam” weet je wat ik niet snap dat
  Jij overal maar dan echt op alles een mening hebt.
  De tijd dat jullie alles konden maken en zeggen
  Tegen de eerste generatie “arbeiders” is voorbij.
  In de huidige samenleving hebben wij het ook
  Voor het zeggen, wij( Marokkanen) zijn ook advocaten, officieren,
  Burgemeesters, politieagenten, artsen,ondernemers, universititair en academisch
  Afgestudeerd.

  En ja wij zijn een volk waar je wat aan hebt en zijn
  Niet achter de elleboog. Jij met name de aanhang van type Wilders
  Die zeer jarloes zijn op met name Marokkanen en allochtonen
  Kunnen het gewoon niet hebben dat wij van ver zijn gekomen
  En bereikt hebben waar we nu met z’n allen van profiteren
  Want Nederland is nog wel het land geweest die onze ouders naar NL
  Heeft gehaald voor de wederopbouw toen het zo plat was als een tosti!
  Laten we dat dus vooral niet vergeten!!!!

  Ps: weet en overweeg goed wat je uit je ….. Zegt, mocht het ons niet
  Bevallen dan sta je in zeer korte tijd voor de rechter!!

 9. (Voor perter = ……)Oo ja en het is nog Nederland die Marokko nodig heeft
  En niet andersom omdat in Nederland, Marokkanen wonen en in Marokko weinig tot geen NL wonen!

  Het verdrag zal nl nooit stop zetten dit is meer chantage
  Dan het echt doen. Marokko is wat dat betreft politiek gezien veel
  Verder dan NL. Alle grote landen zoals de vs, Rusland, Europa en de Arabische landen hebben zeer goede handelsrelatie met Marokko die zit
  Echt niet te wachten op die paar euro’s van NL.

  Laat nl dat maar stoppen in de voedselbanken want die hebben
  Wij niet in Marokko!

 10. Moet je eens kijken wat jullie mocro s voor trucs gelijk uit de kast gaan halen om maar aan dat GRATIS
  geld te komen.
  Ik lach me kapot.Verhuizen naar spaanse enclaves terugkaar naar nederland.
  Jullie zijn toch zo trots ? hou je eigen broek omhoog !
  Onderneem actie .Nl-mocros zij 2 talig native speaker doe er gvd wat mee !

 11. Verdragen zijn er om opgezegd te worden. Dus ook deze. Ook al reageren Marokkanen met grote praatjes over wat ze allemaal wel niet zullen gaan doen.

  En Marokko is gewoon een derde wereldland die nu gaat reageren omdat ze inkomsten zien mislopen.

 12. Zoals Free phalastina zegt hebben Marokkanen het niet nodig en Marokko ook niet en kunnen we het beter naar de voedselbanken. Het lijkt me dat we het dus eens zijn. Dus waar hebben we het nog over. Opzeggen dat verdrag dus en overgaan tot de orde van de dag.

 13. Als ik het niveau van het Nederlands hier zie dan is het ‘t beste dat al deze zgn. intellectuelen terug gaan naar hun eigen land om het verder op te bouwen.Nederland zal deze ‘braindrain’ zeker toejuichen en hun plaats kan makkelijk ingenomen worden door onze Oost-Europese broeders en zusters waarmee we sowieso al veel meer hebben.Nu moeten ze ook nog vertrekken uit de Westelijke Sahara en dan zou het ooit iets kunnen worden met dat 13 in ‘n dozijn land!

 14. Peter = de naam ga schapen tellen in de wei. denken je echt dat mensen naar jouw link gaan kijken. eerst respect winnen en dan kun je mensen voor jezelf winnen. denk je echt dat je zomaar een verdrag kunt opzeggen en zonder conceqenties. als Nederland het verdrag gaat opzeggen. dan zul je zien wat Marokkanen gaan doen! we zijn met heel veel. dan Boycotten wij toch zomaar de Nederlandse markten. Nederland ga zo door dan hou je geen vriend meer over!

 15. hahahaha Peter wij kunnen ook jou naam gebruiken en onze mening erin zetten als jij het zegt. Mijn woorden waren hard tegen jou ga maar lekker huilen lafaard.
  Je hebt niks toe te voegen. Geen feiten zoals ik al eerder zei op 11 okt 9.30 en 12 okt 12.09 zijn mijn woorden tegen jou hard geweest !

  Jij mag mijn naam gebruiken SIJASA is politiek Nederlandse flikker die je bent !

 16. herken je me nog petertje ik zit je op de hielen ! hahahaha je verschuilt je achter zoveel namen idioot denk je nu echt dat ik op me achterhoofd ben gevallen. Jouw manier van schrijven en denken verraad jou snel je moet beter Sijasa leren om Marokkanen voor de gek te houden. Nu heet ik Jan en morgen heet ik piet echt een kanker mogool ben je haahaha

 17. Sijaatje,laten we aardig tegen elkaar zijn.Ik vind het leuk om te provoceren maar in mijn hart hou ik heel veel van Marokkanen.Jij moet niet zo happen.

 18. Ha ha Peter=naam slaap lekker. Marokko heeft lekker een dikke oliezee in de bodem ontdekt (zwartgoud), waarvan jouw jaloerse blauwe ogen ervan zullen draaien. Marokko behoort momenteel tot een van de ver-ontwikkelde landen en zal zeker de nieuwe Qatar van Noord afrika zijn!! dat de Marokkanen een fout in hun leven maakten en jouw land hebben opgebouwd zal niet meer voor herhaling vatbaar zijn. En over derdewereldland gesproken dat was Nederland ook in de jaren 60, toen jouw oma aan de aardappelschil zat.

 19. Okay de “argumenten” die worden aangebracht door de deelnemer(s) hier om de regeling ongewijzigd te laten voortbestaan zijn: 1. Marokkanen hebben het niet nodig want ze zijn hoogopgeleid, de baas in Nederland en iedereen is jaloers op hen; 2. Marokko heeft het niet nodig want ze zijn vriendjes met Amerika en hebben 4. olie gevonden; 5. gaan de Nederlandse staat aanklagen; 4. gaan terroristen steunen; 5. dreigen met teruggaan naar Nederland omdat Marokko zo’n vreselijk fijn land is om te wonen.
  De argumenten om het verdrag op te zeggen is dat 1. de Marokkaanse regering dat zelf zo heeft gewild omdat ze niet bereid waren mee te werken met het zoeken naar een redelijk compromis voor een verouderd verdrag dat 2. geen rekening houdt met lokale economieën en absurde en onrechtvaardige situaties ter plaatse in de hand werkt, zodat 3. het verdrag had eigenlijk helemaal nooit in deze vorm had mogen worden geïmplementeerd om mee te beginnen.

 20. marokko is niks en zal ook nooit iets worden.Wat hebben ze gepresteerd in de geschiedenis?Qua misdaad staan ze wel stijf bovenaan!

 21. Westelijke Sahara vrij maroc terroristen oftwel Peter = de naam. Ga maar boeken lezen over de Marokkaanse geschiedenis voordat je uberhaut onzin komt praten.

  Wat heeft Nederland gepreseerd jullie zijn een stip op de wereldkaart. Niemand ziet Nederland staan geloof me alleen Nederland probeert zich belangrijk te maken wat hun totaal niet zijn. Enigste wat Nederland bekend om staat is Hoogwater bestrijding zoals Delta. Verder is Nederland bekend om hun voetbalelftal.

  – Marokko geef fosfaat aan de hele wereld. Ga maar lezen waar fosfaat alleen voor dient dan zul je weten hoe belangrijk het is.

  -Marokko de Joden beschermd tijdens 2de wereld oorlog die jullie uiteindelijk hebben verraden.

  -We hebben een wereldreiziger genaamd ibn battuta. Toen wij Andalusie hadden veroverd paar eeuwen terug hebben wij de wetenschap meegenomen naar europa.
  lantaarnlampen waren het eerst in Andalusie. Medicijnen zijn door Arabieren ontwikkeld en die slang van de apotheek is een arabisch teken.

  – Wij hebben de beste vis van europa. EU komen smeken om een overeenkomst bij Marokko zodat ze goede vis hebben.

  – Marokko heeft Amerika die jullie likken als 1ste erkend ga maar ook opzoeken.

  – Marokko heeft 1 van de beste keukens ter wereld een zware feit. En niet alleen met CousCous maar zoveel andere gerechten.

  – Marokkanen en Turken hebben Nederland opgebouwd ook een feit. Wat heeft Nederland voor Marokko gedaan ?

  – Marokko is een oude land met een groot geschiedenis. We hebben niet voor niks 400 eeuwen relatie met Nederland.

  Jullie Nederlanders hebben grote mond maar stellen geen fuck voor ! Jullie zijn verantwoordelijk geweest voor de moord in Srebrenica. Daarom staan jullie bekend als lafaarden ! Ook het verraden van jullie eigen mensen tijdens 2de wereldoorlog. Daarnaast zijn Nederlanders bekend als Boeren in de wereld. Nederland staat bekend als Homoland en drugsland. Vroeger stond het bekend als mensenrechtenland maar dat is nu wel verleden tijd met die blonde Clown !
  Nederlands journaal is geen wereldnieuws geloof me !

 22. Nederland

  Homoland
  Drugsland
  Kaas
  hoogwater bestrijding
  Lafaarden 2de wereldoorlog en sebrenica
  blonde Clown
  Nederland elftal
  Boeren

  Kort samengevat dit is Nederland in de wereld meer niet !

 23. Marokko

  -Andalusie
  -Fosfaat
  -Vis Middelandse zee en atlantische oceaan
  -wereldreiziger ibn batutta over bekend in de wereld behalve bij deze boeren natuurlijk
  – Gastvrijheid en vrijgevig
  – Moedig volk Strijd tegen kolonisatie vooral Berbers Moha hamoe zayani en Abdelkrim al Khatabbi, de laatste is de inspiratie van che guevara
  – Marokkaanse keuken
  – Prachtig land met zon, sneeuw, landschap, zee, bergen
  – Joden beschermd tijdens wereldoorlog
  – Amerika als 1ste erkend
  – Wetenschap naar Europa gebracht naast de Romeinen

  Dit zijn harde feiten voor jou Peter ! Provoceren is van lafaards kom met feiten en niet een mening die niks voorstelt.

 24. Is dit wat je nog kunt terug antwoorden Peter = de naam hahahaha ik heb jou mondje gesnoerd. Allah SWT heeft jou niet nodig jij hebt hem nodig en daar zul je nog achterkomen dat is ook een feit.

  Jou soort is zielig. Je bent een hoertje met aandacht tekort die niemand wil neuken. Provoceren is zelfs niks voor jou. Je hebt geen talent. Woorden schieten je tekort want je kunt niet eens met feiten komen alleeen maar blablabla onzin…….

 25. Nederland heeft marokko harder nodig dan omgekeerd. Dit kabinet houdt zich alleen bezig met populisctische maatregelen als voorbereiding voor de komende verkiezingen. De tegenmaatregelen die Marokko voor ze in petto heeft zullen ze veel meer geld kosten dan deze stomme actie oplevert.

 26. nederland is een klein landje met grootheidswaanzin. Het is een stip op de kaart en meer niet. Met 16000000 miljoen inwoners is Nederland niet groter dan Parijs. Nederlands zijn goed in het zichzelf overschatten en de wereld onderschatten.

 27. Smart. Het woonlandbeginsel is een wet. Die inmiddels in werking is getreden. En ook voor Marokkanen gaat gelden. Of ze nou hoog of laag springen daar in Rabat.

 28. Waarom zitten jullie hier als het in marokko zo goed is,en nee wij hebben jullie NIET gehaald!De zgn.feiten die hier worden opgenoemd kloppen van geen kant zoals het ‘n goed maroc betaamt want v.d. 10 woorden die hij spreekt zijn er 5 gelogen en 4 overdreven.Vraag in West-Europa,Algerije en de Westelijke Sahara hoe hij/zij over ‘n maroc denkt en je weet genoeg.Gepresteerd hebben ze 0,0(behalve in de criminaliteit!) en die fosfaten halen we wel op de zeebodem met de nieuwste technieken.Ik kom hier niet meer terug want mijn tijd is te kostbaar om die te besteden aan ‘n fout in de evolutie!

 29. @Westelijke Sahara vrij maroc terroristen. Uit veel reacties hier blijkt dat veel marocs op dit forum niet inhoudelijk willen of kunnen discussiëren. En dan verlagen ze zich tot schelden of onzinnig reageren.

 30. Peter je bent gestoord beter jou negeren. Jij discusseert tegenwoordig met jezelf je bent ziek !
  inhoudelijk reageren kun je niet eens en al helemaal geen feiten opnoemen fosfaat heeft Nederland niet eens !

  En West Europa is niet alleen Nederland. Frankrijk, Spanje, Engeland Duitsland zijn West Europa. Nederland, Algerije, Westelijke Sahara interesseert ons geen reet !

  Nederland is niet groot nederland is een stip in de wereldkaart stelt echt niks voor. Vraag het maar aan andere wereldbewoners ! Als je vraagt hoe ken je Nederland zeggen ze Homoland of Nederlandse Elftal of drugsland hahahahaha meer niet.

 31. Kan iemand me trouwens uitleggen waarom Negers zo boos zijn op zwarte piet in plaats van dat Marokkanen boos zijn?
  Zwarte piet was namelijk gewoon een berber.
  Of is het dat zwarte piet 1 van de weinige Marokkanen is die de Nederlanders wel aardig vinden?

  heb even op wikipedia opgezocht.:
  De Moren was de benaming voor de islamitische bevolking van het middeleeuwse Spanje. De Moren waren voornamelijk Marokkaanse Berbers en Arabieren.

 32. Je moet dit tegen een neger zeggen slaat hij je tanden uit je bek echt een kankerlijer ben je. jullie bleekscheten schijten letterlijk in jullie reet door Negers. Negers neuken Nederlandse vrouwen hard misschien heb ik je moeder ook geneukt. Marokkanen zijn onze vrienden Duitsers zijn jullie verkrachters

 33. Je moet denk ik wel heel erg debiel zijn als je denkt dat je een Nederlander kunt beledigen door te zeggen dat je seks hebt met vrouwen. Ik bedoel duh. Zolang dat vrijwillig gebeurt kan ik er geen bezwaar tegen bedenken, wat je persoonlijke perversie dan ook mag zijn.
  Maar er is ondertussen nog geen enkel argument. Ik bedoel helemaal nul argumenten bedacht waarom dat verdrag niet zou moeten worden opgezegd. Men heeft het veel te druk kennelijk met het verfoeien van Nederland en het ophemelen van Marokko als een Aards paradijs, wat de vraag oproept waarom men in dit verschrikkelijke land überhaupt wil blijven. Is daar misschien een antwoord op te geven dat, in tegenstelling tot kennelijke iedere vergeefse poging een argument te vinden voor het verdrag, wel ergens op slaat?

 34. Rasta.

  Ik weet niet hoe jullie Negers schijten.
  Maar hier in Marokko schijten we UIT ons reet.
  Maar schijnbaar doen jullie het bij elkaar het weer terug duwen?
  En ons moeder geneukt? sorry, maar bij ons is het een schande om met een neger te neuken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.