Maroko bereidt zich voor op ebola

Ebola virusIn West Afrika raken steeds meer mensen besmet met ebola. Marokko neemt daarom maatregelen om voorbereid te zijn op eventuele ebola-infecties in het koninkrijk. Dat meldt De Telegraaf.

Zo worden reizigers aan de buitengrenzen van het land gecontroleerd op verhoogde temperatuur. Verder heeft de regering de Raad van Oelema’s (schriftgeleerden) gevraagd om een fatwa (religieus decreet) uit te vaardigen dat het toestaat doden niet te wassen voor de begrafenis, als die met ebola zijn besmet.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zijn momenteel bijna 9000 mensen met het ebola-virus besmet. Van hen zijn meer dan 4500 overleden, vooral in Liberia, Sierra Leone en Guinee. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.