Is de döner die je haalt bij de Turk wel halal? Halal-test komt eraan.

Halal testHet Franse bedrijf Capital Biotech denkt een gat in de markt te hebben gevonden met een zogenaamde ‘halal-test‘. Met een buisje en een strip kun je binnen enkele minuten zien of er varkensvlees of alcohol verwerkt is in je döner of andere etenswaren.

Het is geen onnodige luxe aangezien in Europese landen, waaronder in Nederland, helaas ten onrechte eten en drinken wordt verkocht als halal.

De halal-test is ontwikkeld door de Fransmannen Jean-Francois Julien en Abderrahmane Chaoui. Door een monster van voedsel in een buisje te vermengen met warm water en daarna een strip erin te dopen, wordt zichtbaar of het product sporen van varkensvlees of alcohol bevat.

De test kost €6,90 en is volgens de mannen 99 procent accuraat. (Bron/ lees verder: MetroNieuws)

4 REACTIES

  1. is wel hard nodig hoor z on halal testje want je hebt heel veel turken en koerden die zaakjes hebben maar die zijn dan niet echt moslim en verkopen zogenaald halal en tegelijkertijd Heineken bier om ook een andere doelgroep te trekken.

    Ik zei een keer tegen een turkse snackhouder, he is dit wel halal en hij zei kijk dan , wijzend naar een groene halal sticker…en ik zei ja zo n sticker kan iedereen plakke…..wel oppasse hoor als je echt halal wilt ete

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.