Schrijver Bouzamour: Marokkanen zijn zwakbegaafd

de-belofte-van-pisa“Een groot deel van de Marokkaanse gemeenschap is zwakbegaafd. Als je verhaalt hoe het eraan toegaat, ben je voor die imbecielen al snel een verrader”, schrijft Mano Bouzamour in zijn column in Het Parool.

De Marokkaans Nederlandse schrijver blikt in de Amsterdamse krant terug op de release van zijn debuutroman, precies een jaar geleden.

Bouzamour kreeg vele complimenten en lovende recensies voor zijn boek De belofte van Pisa, waarin hij schrijft over zijn jeugd als enige Marokkaan op een school in Amsterdam. “Het was een tof maar turbulent jaar”, blikt hij terug.

de-belofte-van-pisa_mano-bouzamour

21 REACTIES

 1. Maar dat zijn de meest Nederlanders ook. Volgens mij zijn 90 % van alle nederlanders zwakbegaafd. Maar ik overdrijf echt niet. Bijvoorbeeld . Bij iedere gesprek tussen de Nederlanders hoor je aleen buitenlanders dit buitenlanders dat Marokaanen dit marokaanen dat. Echt om ziek van te worden. Bah

 2. Marokkanen zijn beschaaft volk.zijn behulpzaam,gastvrijheid voor eten of drinken.bij holl.. moet u een paar dagen.een afspraak maken.maar een boek schrijven over Marokkanen of moslims. om dat ze hot zijn.en rotte appels heb je bij ieder volk. Bah Bah

 3. Volgens mij liegt deze man dat ie barst. Er zijn er maar 3 marokkanen in Nederland die zwakbegaafd zijn. En dat zijn deze klootviool en zijn ouders die hem geen respect hebben bijgebracht.

 4. Er zijn zoveel hoopgeleide Marokkanen tegenwoordig. En deze man denkt dat hij de enige is die VWO heeft gedaan. Foute gast! Hij wil graag aandacht voor zijn boek. En verkoopt daarvoor zijn ouders, zijn broers en zijn gemeenschap. Goedkope gast! Een grote verliezer!

 5. Ik vraag me af: is er ook nog iemand te vinden uit het kleinere deel die bereid is hem ongelijk te geven door niet exact te voldoen aan zijn beschrijving?

 6. Autopet jij muslim hater fck jou en this conjo. Dus jij vindt dit sukkel zo bijzonder voor wat? Heeft niet eens HBO komt met achterlijke boekje van wat hij heeft gemaakt in zijn leven en dat moet wij iets speciaal vinden? Wij hebben allemaal dingen meegemaakt en maken ze nog steeds mee in ons dagelijks leven…

 7. Mano domme kut rifaapje dat je bent. Dat jouw riffijnenstam achterlijk zijn, klopt 100%. Alleen je moet weten dat andere berbers uit Marokko (Souss en Clou7) niet zo achterlijk zijn zoals jullie. Met andere woorden praat voor jezelf en voor je eigen kutstam, die het verpesten voor de rest van de goede Marokkanen uit Midden en Zuid-Marokko.

 8. Weer zo’n idioot die op de rug van zijn landgenoten
  Omhoog wilt komen. Volgt de voorbeeld van Marcouch
  . Ik zou zeggen ga is langs bij de hoge scholen en universiteiten dan zul je
  Zien hoeveel Marokkanen daar studeren!!
  Mongool….. donder op ga lekker
  Emigreren als je niks met Marokkanen te maken
  Wilt hebben. Dit is ons land en wij gaan nergens heen!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.