Salaheddine in New Yorkse ‘Schilderswijk’

Salaheddine in AmerikaSchrijver, tv- en theatermaker Salaheddine Benchikhi ging voor de VPRO naar New York om te onderzoeken hoe Marokkanen daar leven. Hoe vergaat het hun? Lopen ze tegen dezelfde problemen aan als Marokkanen in Nederland?

Salaheddine praat met Marokkaanse Amerikanen in een New Yorkse ‘Schilderswijk’:

3 REACTIES

  1. Gelukkig weten de Marokkanen zich in New York wel te gedragen. Verbaast mij ook niet want de politie daar weet hoe ze moeten optreden. Eerst schieten dan pas praten.

  2. Halverwege het ‘onderzoek’ beweert een ge├»nterviewde dat racisme in de VS en Europa toeneemt en juist daarom kiezen veel mensen ervoor om in Europa en de VS te blijven. Dan neem ik aan dat deze man (baardmannen vertellen vaker leugens) racisme gedoogd net als al die anderen die een verblijf in Europa / VS verkiezen boven een terugkeer naar het land van herkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.