Marcouch: aangifte moslimhaat moet makkelijker

0

Ahmed_MarcouchOp aangifteformulieren moet standaard de mogelijkheid komen om ‘moslimhaat’ aan te vinken. Er is al een optie ‘anti-semitisch geweld’ en daar moet dus een optie ‘anti-moslim-geweld’ bijkomen. Dat bepleitte Ahmed Marcouch zondag in Reporter Radio, meldt de NOS.

Volgens de nieuwszender reageerde het Tweede Kamerlid van de PvdA op onderzoek waaruit blijkt dat tweederde van de moskeeën in Nederland doelwit is geweest van agressie. Het gaat om een onderzoek van Ineke van der Valk. Volgens Marcouch heerst er een anti-islamsentiment en maakt dat moslims bang.

“Als moskeebesturen aangifte doen, wordt dat geregistreerd als vernieling of bekladding, terwijl er alle aanleiding is om aan te nemen dat er sprake is van discriminerend geweld”, zei Marcouch. Hij heeft minister Opstelten gevraagd werk te maken van het aangiftebeleid en de vervolging van daders.

5 REACTIES

 1. Goed idee. Helemaal mee eens. En er moet ook een optie haatmoslim op komen te staan om aan te vinken voor ‘discriminerend geweld’ jegens andersdenkenden door moslims.

 2. Onzin voorstel van Marcouch want hij weet als geen ander dat ook andere bevolkingsgroepen worden gediscrimineerd. Waarom alleen Moslims op het aangifteformulier aangevinkt moeten worden is ook discriminerend. Veel moslims (vooral van Marokkaanse afkomst) maken zich schuldig aan discriminatie jegens andersdenkenden. Wat gebeurt daarmee Marcouch ? Ja, steek je kop maar in het zand, struisvogel.

 3. Natuurlijk is er een anti-moilimsentiment. Dat begrijpt een kind van 3 nog. Waar moslims zijn is er ellende helaas. Neem ons land, Belgie, Frankrijk, Spanje, Duitsland en ga zo maar door. De multi culti ‘samenleving’ werkt totaal niet. De echte ellende is in Tunis, Libie, Egypte, Somalie, Sudan, Nigeria, Mali etc plus natuurlijk Irak, Syrie, Pakistan, Saudi, Yemen etc. Wat een baggerlanden. En elkaar maar uitmoorden, verkrachten en onthoofden. Een heerlijke vredelievende godsdienst de islam. Ik bedank er voor.

 4. @Joost, ik praat niet goed wat in naam van de Islam gebeurt. De feiten zijn er nu (helaas) eenmaal. Alleen moet je niet over het hoofd zien dat de meeste slachtoffers onder de eigen moslimbevolking vallen. Ook dat is een feit. Vergeet ook niet dat wereldwijd moslims tegen het fundamentalisme protesteren en zelfs maatregelen hebben getroffen. In Afghanistan strijden milities tegen de fundamentalisten van de Taliban, de Pakistaanse regering is de strijd tegen de Taliban aangegaan, Marokko en Turkije idem. Om nu alle moslims over een kam te scheren getuigt van wantrouwen. Landen als Syrië, Irak, Afghanistan en Libië zijn platgebombardeerd en wat heeft het Westen daarmee bereikt ? In Yemen kwamen bij een Amerikaans drone aanval onschuldige burgers om. De Amerikaanse regering houdt vol dat het leden van Al Qaida waren. Het gevolg is dat veel stammenleden, die voorheen met de VS samenwerkten, het vertrouwen in de VS hebben opgezegd en toenadering tot Al Qaida hebben gezocht. Lees ook eens het artikel van Brandon Bryant eens. Deze voormalige USA soldaat was gespecialiseerd in het uitvoeren van aanvallen met drones vliegtuigen. Alleen door zijn toedoen zijn 1628 mensen omgekomen in Afghanistan, Yemen, en Pakistan. Hij heeft een boekje opengedaan omdat zijn geweten hem parten ging spelen en hij de ‘oorlog tegen terreur’ een wassen neus vond. Middels leugens en bedrog slikt het Westen alles in wat de VS hen voorhoudt. En daar had Bryant moeite mee.
  Overigens Joost, hoe zit het met de moorden, verkrachtingen en verminkingen die in naam van het Christendom in Afrika ( Rwanda, Sierra Leone, Congo) worden gepleegd ? Jammer dat de media en het Westen niet zo geïnteresseerd is in Afrika.

 5. Als er nu door rutten een opdracht gegeven werd aan alle niet moslims die zou luiden als volgt:

  Zodra je een moslim ontmoet vraag hem dan zich te bekeren tot jodendom of christendom, weigert de moslim laat hem dan op een vernederende manier belasting aan niet moslims betalen.weigert de moslim dit ook bevecht de moslim cq snij zijn strot door.

  HOE ZOUDEN JULLIE DIT VINDEN ????
  WALGELIJK TOCH ?????????

  WAAROm doen jullie moslims dan geen afstand van de walgelijke opdracht van mo die exact andersom is???

  kitab al jihad wa l siyar3.274294

  Kom eens in opstand tegen de achterlijkheden van islam, en sta niet verbaasd te kijken als nederland een schurfthekel krijgt aan alles wat met islam te maken heeft .Vindt je dat gek dan ??

  Een bevolkingsgroep komt hier sinds ca 40 jaar binnen met een opdracht van mo zoals boven vermeld .En he meest erge is dat er werkelijk geen 1 moslim afstand doet van mo zijn walgelijke opdracht .Gek he dat je dan niet met open armen wordt ontvangen????

  Als jij als mens accoord gaat met opdrachten tov andersdenkenden dan spoor je niet !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here