Bijbelse film Exodus niet in Arabische bioscopen

Film Exodus Gods and KingsIn Marokko, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten wordt de Bijbels-dramafilm Exodus: Gods and Kings niet vertoond. De film is gebaseerd op het Bijbelverhaal De uittocht van Egypte of Exodus en vertelt het Bijbelse verhaal over Mozes.

De Amerikaanse film zit volgens de Arabische landen vol met historische en religieuze onjuistheden. “Niet alleen over de islam, maar ook over andere religies”, laat Juma Obeid Al Leem, hoofd Media Content Tracking van de National Media Council van de Verenigde Arabische Emiraten, weten aan de krant Gulf News.

Volgens het script van de film hebben joden de piramides gebouwd en werd de Rode Zee niet gespleten door een wonder van Mozes, maar door een aardbeving. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

3 REACTIES

  1. Ja, als je fictie vol historische onjuistheden wilt verbieden heb je je denk ik wel een probleem op de hals gehaald in landen waar zowat iedereen een Koran heeft.

  2. Hé Autopet, altijd dat gezeur over de Koran en de Islam. De Koran is er en zal altijd blijven, maak je daar maar niet ongerust over. We zijn met 1,3 miljard moslims in de wereld (dus wie ben jij om kritiek te leveren). En jullie ergeren je altijd ziek over de Islam, omdat wij gewoonweg niet onze cultuur en religie willen neerleggen. Conclusie, jullie ergeren je groen en geel aan ons en verzieken je eigen leven met dat gezeur (dat is nog het mooiste aan alles). En wij lachen het laatst, want wij zijn gewoon gelukkige mensen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.