Weer twee polderjihadi’s omgekomen in IS

Syriëgangers vechten aan zijde Islamitische Staat (IS)In de Syrische stad Kobani zijn twee Syriëgangers uit Den Haag om het leven gekomen. Dat melden het AD en verschillende bronnen op sociale media. De twee, Soufian Z. en Driss D. verbleven de afgelopen maanden in Raqqa, de hoofdstad van de Islamitische Staat (IS).

De Marokkaanse Nederlanders zijn waarschijnlijk omgekomen bij een Amerikaanse luchtaanval. Wanneer dat is gebeurd is niet duidelijk geworden. De twee zijn in 2013 naar Syrië vertrokken.

Soufian en Driss, beiden ongeveer 26 jaar oud, werden jaren gelden al samen opgepakt in Kenia op verdenking van een jihadreis naar Somalië. Soufiane zou de drijvende kracht zijn geweest achter het (geblokte) Twitteraccount Fighting Journalists en maker van de jihadvideo over Nederlandse strijders Oh oh Aleppo.

In de afgelopen dagen werd bekend dat zaterdag ook al twee Nederlandse Syriëgangers zijn omgekomen bij een aanval met een drone. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Amsterdam en een 27-jarige man uit Huizen. (Bron/ lees verder: het Algemeen Dagblad, de NOS)

7 REACTIES

  1. Geen traan om laten, geheel hun eigen schuld. Gelukig voor Nederland dat beiden niet meer terugkeren en geradicaliseerd zijn, en hier aanslagen gaan plegen.

  2. Joost, dat verwachten wij ook niet van jullie. Wij verwachten eerder dat jullie een feestje zullen bouwen, weer een Moslim minder op aarde toch? Nog 1,6999999 Miljard te gaan. Zieke gedachte.

  3. De echte Islam is ver te zoeken.bij deze jidisten.op 13:35 op de maghreb video staat hij boven half begraven soldaat.ook een moslim.waarom gaat hij hem niet op een echte islam.begraven.en hem alleen maar beledigd.

  4. De “echte islam.” Dàt is nou precies het probleem. Die jihadi die naar Syrië gaan of elders om andere moslims te vermoorden of de jihadi die hier bijvoorbeeld een moslimagent door zijn gezicht schieten (ik zal niets zeggen over de tekenaars van strips, want daar zijn op enkele uitzonderingen na moslims het dan wel min of meer stiekem mee eens) omdat ze kwaad zijn op cartoons claimen de echte islam aan te hangen en zij hebben de geweren en de explosieven en de aanslagen, massaexecuties, kruisigingen, onthoofdingen, massaverkrachtingen, het van hoge gebouwen afgooien van homoseksuelen, youtube en internet om die bewering kracht bij te zetten. Zij hebben dan ook de grootste aantrekkingskracht voor jonge moslims en kunnen ze overal ter wereld moeiteloos rekruteren voor hun jihadistische moslimgehaktmolen (want het zijn vooral moslims die worden veranderd in de stinkende halfbegraven kadavers waar deze voormalige jihadi zich zo vrolijk over maakte in dat filmpje. Nu is hij zelf of wat er nog van over is ook een stinkende kadaver, of om in islamitische termen te spreken “het paradijs binnengegaan.” Maar wat de “echte islam” is, is wat moslims van islam maken, omdat er simpelweg geen hogere macht bestaat die de juistheid of onjuistheid van die invulling kan aangeven, laat staan beoordelen of bewaken. Maar waar godsdienst in waanzin transformeert wast het zichzelf in bloed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.