Facebook bant pagina’s die profeet bespotten

facebookDe profeet Mohammed (vzmh) afbeelden en bespotten mag niet meer op de Turkse versie van Facebook. De sociale media site heeft ingestemd met een verzoek van de Turkse rechtbank om afbeeldingen van de profeet te censureren.

Facebook CEO Mark Zuckerberg liet eerder deze maand na de aanslagen in Parijs weten dat hij geen vorm van censuur zal toelaten. “Facebook zal nooit een land of groep mensen laten dicteren wat mensen wel of niet kunnen delen.” Maar hier komt hij op terug na aandringen van de Turken.

Een Turkse rechtbank sprak zich onlangs uit over het blokkeren van enkele Facebookpagina’s die de profeet afbeelden. De rechtbank droeg de sociaalnetwerksite op om die zo snel mogelijk offline te halen. De Turken dreigden er zelfs mee om Facebook tijdelijk te bannen -zoals het land eerder al deed met Twitter en YouTube. Of andere islamitische landen ook zo’n verzoek hebben neergelegd bij Facebook, is niet bekend. (Bron/ lees verder: Een Vandaag)

Het Facebook bericht waarin Zuckerberg verklaarde bespottingen van de profeet niet te censureren:

6 REACTIES

 1. EN WEER IS DE DADER EEN MAROKKAAN. KAN HASSAN NIET ZIJN EIGEN ZUS DE HOER LATEN SPELEN ?

  Het lugubere verhaal over het 16-jarige meisje uit Valkenburg dat onder druk van een loverboy seks zou hebben gehad met met tachtig mannen, heeft alom tot verontwaardiging geleid. Maar hoe komt het aan bij ouders die ook hun dochter ten prooi hebben zien vallen aan een loverboy? ,,Keihard,” zegt Frans uit Rotterdam.

  Ja, op den duur doe je het vrijwillig. Maar dan wel om niet langer te worden bedreigd, te worden mishandeld en te worden verkracht.
  Tanja
  Frans’ dochter Tanja was 18 jaar toen ze 13 jaar geleden verliefd werd op een Marokkaanse jongen. Hij isoleerde haar van haar ouders, buitte haar uit en liet mannen betaalde seks met haar hebben. Twee jaar lang. Ruim 2500 ‘klanten’ moest ze aan hun gerief zien te brengen.

  Vrijwillig
  ,,Ik lees dat de advocaat van de verdachte in de Valkenburgse zaak zegt dat het meisje vrijwillig seks had. Ja, op den duur doe je het vrijwillig,” zegt Tanja. ,,Maar dan wel om niet langer te worden bedreigd, te worden mishandeld en te worden verkracht. Je kunt het gewoon niet langer opbrengen al die ontberingen nog langer te doorstaan.”

  Tanja – relatie en wonend in het noorden van het land – is geraakt door het Valkenburgse horrorverhaal. ,,Wat me vooral heel erg pijn doet is dat dat de advocaat haar een stigma opplakt: ze deed het vrijwillig. Hou toch op! Geen enkel meisje van 16 wil op één dag seks met tien mannen.”

  Ellende
  Ook bij Tanja’s vader Frans komt met de Valkenburgse zaak alle ellende weer boven. ,,Dat doet heel veel met mijn vrouw en mij. We lopen met onverwerkt leed. Wij zijn ook slachtoffer van de loverboy die onze dochter te grazen heeft genomen. Het heeft een diepe wond geslagen; een wond die nooit meer zal helen. Het leed dragen we de rest van ons leven met ons mee.”

  Tanja’s loverboy werd vrijgesproken. Haar verhaal werd ongeloofwaardig geacht. ,,Ik ben nu een tijd verder maar heb er nog last van. Het ergste dat je kan overkomen is dat de verdachte wordt vrijgsproken. Hij zou de zelfde straf moeten hebben als die ik, zeg maar, opgelegd heb gekregen: levenslang.”

 2. Mark is een grote maffia hij verkoopt mensen als product. Je fotos mogen gebruikt worden om geld er mee te verdienen

  Stel je voor dat je foto’s worden gebruikt voor 4flirt(vol met nep profielen en fotos google de fotos maar eens) dat zal toch erg zijn maar het mag van dhr mark want dat is geld verdienen

 3. Of foto van minderjarige meisjes bewerken en die laten prostitueren waarbij vooral Marokkaans tuig en schorem als pooier functioneren. Ja, dat mag zeker lekker wel he ? laat als dat Marokkaans tuig schorem hun eigen zussen prostitueren niemand zal dat erg vinden, niet de ouders, niet broers en niet de zussen. probleem opgelost !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.