Belgische school gaat Facebook profielen screenen op IS posts

SchoolEen school in het Belgische Aalst is van plan de profielen van al haar leerlingen op Facebook te screenen op IS uitspraken. Aanleiding hiervoor is een incident met twee leerlingen die op hun Facebookpagina’s steun uitspraken aan Islamitische Staat (IS). Dat schrijven Belgische media dinsdag.

De twee leerlingen zijn aangegeven bij de politie.

De betreffende school voor beroeps- en technisch onderwijs, het Vrij Technisch Instituut (VTI) van Aalst, gaat nu alle studenten screenen. Dat zijn er meer dan 1.500. De school, die haar leerkrachten opdroeg om af en toe steekproefsgewijs de profielen van leerlingen te screenen, zegt een “onrustwekkkende” toename van het aantal IS-posts te merken. (Bron/ lees verder: NU.nl)

32 REACTIES

 1. Hoezo? mogen ook kidneren niet zeggen wat ze denken?

  het zou de school ook sieren als ze naast hun onderwijstaken ook aandacht geven aan de achtergrond geschieden van hun leerlingen en hoe hun geloof de islam wordt evrvolgd en zwart gemaakt door bisschoppen die de Bijbel creatief vertalen/interpreteren om de islam als Antichrist te bestempelen om alle middelen tegen de islam te legitimeren goed of kwaad………..het Westen EXPOSED.

 2. Heel verstandig van de schoolleiding. De moordmachine van IS idioten dient uigeroeid te worden. Geen enkele sympathie voor deze moordenaars, verkrachters, vrouwen handelaren etc.

 3. Joost,

  als je moeder door de Syrische overheid zou worden genomen dan zou je wel anders piepen maar helaas ben je bevooroordeeld voordatje je zelf hebt gehoord wat er zich daar heft afgespeeld.

 4. @ zorro

  Haal nu eens aub de roze islambril voor jouw ogen weg en kijk nu eens objectief tegen de ISLAMLEER aan!

  Zowel objectief als via de koran moeten we gewoon vaststellen dat mohammed o.a
  karavanen beroofde,mensen liet vermoorden , toestond dat zijn soldaten vijandelijke vrouwen verkrachten (ps ze mochten niet zwanger raken)Hij een relatie had met een 9jarig meisje, hij een relatie aanknoopte met de vrouw van zijn zoon,opriep tot geweld, discrimineerde

  Al met al objectief geen gedragskenmerken levenswandel van een persoon waar je trots op kan zijn !!!!

  Dan wordt er door moslims ook nog beweerd dat er nooit een beter mens heeft bestaan en nimmer zal bestaan dan mohammed.

  Alleen al deze feiten en helaas voor jou het zijn feiten die ook nog eens worden bevestigd in de koran +hadith
  geven al aan dat de persoon mohammed nu niet bepaald een humaan vreedzaam persoon was om het maar eens heel zacht uit te drukken.

  Alleen dit bovenstaande geeft toch al aan dat islam
  niet deugt ?

  Dan zeggen moslims ook nog eens mohammed was de beste moslim die ooit geleefd heeft .

  Ieder weldenkend mens vraagt zich dan nu toch af hoe erg moeten die andere moslims dan wel niet zijn?

  Hoe kan je nu van een persoon pedopraktijken,moord, verkrachtingen,slavernij,berovingen, relatie met schoondochter in hemelsnaam als humaan sociaal MENS tolereren en dit zelfs nog ophemelen ook?

  DAT KLOPT TOCH NIET ?????

  Stel: jouw buurman doet het met jouw nichtje van 9 jaar, wipt zijn schoondochter,vindt het goed dat zijn zoon vijandelijke vrouwen verkracht, hij berooft jou van je horloge,heeft de overbuurman vermoord.

  Hoe zie jij die buurman????????????
  Is dat een vent om trots op te zijn????

  En dit beste zorro zijn de feiten niet meer en niet minder!

  En als mo nu bijvoorbeeld gezegd had iedereens is vrij om toe te treden tot islam en vrij om deze te verlaten,en als mo had gezegd tegen zijn soldaten laat de vijandelijke vrouwen met rust ipv toe te laten ze te verkrachten, en als mo had gezegd als aischa 18 is dan zal ik haar ten huwelijk vragen want ik ga haar jeugd niet verzieken, en als mo van zijn schoondochter had afgebleven uit respect naar zijn zoon, en als mo de dichters die hem bespotten niet had laten ombrengen. en als mo vrouwen niet minder had gezien dan mannen, en als , en als en als enz.

  M.a.w als mo zich als een fatsoenlijk humaan respectvol niet discriminerend, niet haatzaaiend, niet moordend, niet pedofiel persoon had gedragen ,dan beste zorro zou er waarschijnlijk niemand problemen met islam hebben.

  De moslim moet gewoon eens objectief worden tov mohammed en hem niet alleen bejubelen want 80% van zijn gedragingen waren gewoon schandalig!!

  De moslim wil gewoon niet objectief naar mo kijken en dat doen niet-moslims nu eenmaal wel .
  Ik als christen kijk toch ook objectief naar de paus
  en keur toch ook niet alles goed omdat het de paus is??

  Wanneer jezus dezelfde dingen op zijn kerfstok had als mo dan zou je er schande van spreken waar of niet?
  Beste zorro wees eerlijk naar jezelf en ga niet tegen beter weten in het walgelijke gedrag van mohammed of whatever wie goed praten of negeren want dan kom je in conflict met jezelf.
  Tevens kom je niet serieus over als je beweert dat niet moslims de islam zwart maken.

  Moord, slavernij,discriminatie,pedopraktijken ,relatie met je schoondochter,vrouwenonderdrukking ,berovingen
  ZIJN ALTIJD ZWART door wie dan ook gepleegd en ja ook door mohammed.

 5. Geweldige actie van de Belgische overheid. De Belgische overheid zwicht gelukkig niet onder de druk van onze gelovige moslimbroeders en zusters. Nederland kan nog een voorbeeld aan de Belgen nemen.
  Heel goed van de schooldirectie om de twee terroristen aan te geven bij de politie. Ik hoop dat deze twee terroristen goed in de gaten gehouden worden, van mijn part wordt 24 uur per dag toezicht op hen gehouden want laten wij wel eerlijk zijn…..ook u bent toch bezorgd om de veiligheid van uw kroos en gezin ?
  En ach, het gehuil dat de Syrische overheid zo hard optreedt is niet het probleem van ons. Ga lekker daar maar protesteren.

 6. Hahaha, als of leerlingen die hun post niet meer op Facebook plaatsen dan niet meer IS meer steunen. Gaat de school nu ook hun hersens controleren? Sukkels

 7. Paul de varken# je noemt ze terroristen? wat is een terrorist volgens van dalen? Dat betekent dat pvvers en moslims haters die Islam en moslims de dood wensen ook terroristen zijn toch?

 8. Opruimen die handel. Geen medelijden met terroristen. In Frankrijk heeft een terrorist weer toegeslagen door 3 onschuldige militairen te verwonden. Het zijn ook zulke lafbekken he en de Marokkaan Ariri zich maar afvragen hoe het toch komt dat de Fransen zo een haat jegens Marokkaanse moslims hebben. Is hij werkelijk zo dom ? Of speelt Ariri toneel ?

  @Yassin: ik neem aan dat je zelf kennis hebt van de Jordaanse piloot die door jouw broeders in de Islam levend verbrand zijn. Hij is niet door een PVVer of islam hater in de fik gestoken. Weet je trouwens dat veel Marokkanen voorstanders van Geert Wilders zijn ?
  En dat je mij voor varken uitscheldt…ach de meeste marokkaanse vrouwen hoereren graag hoor dus de kans dat jouw moeder de hoer gespeeld heeft is heel groot.

 9. Dominique Strauss-Kahn (65) was topman van het IMF, presidentskandidaat in Frankrijk en een briljant econoom. Maar hij ging ten onder aan zijn geheime dubbelleven. Vandaag begint de rechtszaak tegen hem en zijn vrienden over de aanklacht dat zij jarenlang seksfeesten organiseerden – van Parijs tot Washington.

  De gewezen IMF-baas Dominique Strauss-Kahn zou in 2011 een schikking hebben getroffen met een kamermeisje dat hem beschuldigt van een poging tot verkrachting. © anp.

  Zakenvrienden betaalden jarenlang de hotelkamers en de ‘jongedames’

  Frederic Fevre, openbaar aanklager. © afp.

  © AD.
  Op 26 maart 2012 lag Dominique Strauss-Kahn ruim 7 uur onder het fileermes van twee onderzoeksrechters. Ze wilden álles van hem weten. Op seksueel gebied, om precies te zijn.

  Eén van de rechters vroeg: ,,Houdt u vol dat u niet wist dat het escortgirls waren? Zelfs als u kijkt naar de enorme hoeveelheid meisjes die u ontmoette en kijkt naar hun leeftijd en de kleding die ze droegen?”

  Strauss-Kahn: ,,Ik heb geteld en kom in totaal op zes jongedames. Dat lijkt mij niet heel veel.”

  De rechters hielden hem de getuigenis voor van Mounia, één van de prostituees die hij zou hebben ontmoet. Ze vertelde dat ze doorgaans uitdagend en vulgair gekleed ging. Strauss-Kahn: ,,Tijdens dit soort ontmoetingen gaan jonge vrouwen wel vaker uitdagend gekleed, maar dat wil niet zeggen dat het prostituees zijn.”

  De rechters begonnen aan te dringen. Veel van de meisjes die hij in hotelkamers of elders ontmoette waren rond de 20 jaar oud terwijl hijzelf al de 60 was gepasseerd.

  ,,Mevrouw,” zei Strauss-Kahn tegen de vrouwelijke onderzoeksrechter ,,heel veel van die jonge vrouwen die ik regelde voor seks… sorry, dat is een verkeerde woordkeuze. Veel van die vrouwen met wie ik een seksuele relatie had, hadden die jonge leeftijd.”

  Veelvuldige omgang
  Vandaag begint in Lille het proces tegen Dominique Strauss-Kahn en dertien anderen wegens jarenlange en veelvuldige omgang met prostituees. Onder de medeverdachten bevinden zich twee ondernemers, een advocaat, een bordeelhouder en een politieman.

  Officieel wordt Strauss-Kahn ‘souteneurschap’ ten laste gelegd. Tussen 2008 en 2011 zou hij het middelpunt zijn geweest van minimaal vijftien seksfeesten met prostituees, in onder meer Parijs en Washington.

  De verdenking is dat die feesten door DSK en zijn vrienden werden georganiseerd. Daarop staat een celstraf van maximaal 7 jaar.

  Toiletten
  Uit het dossier doemt het beeld op van een man die zijn publieke professionele bestaan combineerde met een schaduwleven vol testosteron. Zijn hyperdrukke werkdagen als topman van het Internationaal Monetair Fonds (2007-2011) wist hij moeiteloos te vervlechten met kortstondige seksuele contacten.

  Dat leverde wel een volle agenda op. In februari 2009 bijvoorbeeld was Strauss-Kahn in Parijs. Hij gaf er een lezing bij de OESO over de economische crisis. Meteen na die lezing werd hij naar restaurant L’Aventure gereden, naast de Arc de Triomphe. Daar trok de IMF-topman zich terug in een privézaaltje, samen met drie andere mannen en twee prostituees. Eén van de vrouwen zou later vertellen dat DSK haar achtervolgde tot in de toiletten om seks met haar te hebben.

  LET OP MOUNIA, IS EEN HOER UIT MAROKKO NET ALS RUBY DIE HET MET BERLUSCONI DEED.

 10. Paul,

  je zegt letterlijk….
  En ach, het gehuil dat de Syrische overheid zo hard optreedt is niet het probleem van ons. Ga lekker daar maar protesteren.

  daar protesteren? No surrender gasten mogen wel daar moorden maar in BE naar facebook kijken niet???????

 11. Paul de varken# jou moeder is niet eens de zandkorrel die onder de voeten van mij moeder is waard. Mij moeder is een gelovige Moslims die Alllah vreest en zijn wetten volgt. voor haar zal paradijs openen… Viese vuile stinkkaas kop

 12. Kom met mij rondlopen in west/oost gaan we daar even jou test tot de proef stellen of de Marokkanen echt op pvv stemmen? Je begint je eigen leugens te geloven. Ik denk dat jij in de war bent

 13. Paul de varken# nedeland is vol met Nederlandse vrouwen en meisjes van nederlandse afkomst die hun reet verkopen. Dat een paar Marokkanen dat ook doen die geen eer hebben en hun lijf willen verkopen voor paar centen dat moeten ze zelf uit zoeken ik geef er geen ene maling om… Nu jij B!itch

 14. Paul de varken# IS en jij kunnen naar de hell lopen wat mij betreft. IS moordenaars die dood en verderf spreiden in moslim landen en vooral moslims doden zijn honden die geen religie volgen behalve hun dorst voor geweld en macht en geld… Een moslim mag nooit en immer een ander moslim doden en dat komt niet van mij! Maar Van Allah… Dus weet je dat deze moordenaars niks met de Islam te maken hebben behalve het gebruiken voor hun gewelddadige ideologie die op macht belust is en niet op mensen naar hun God terug te laten keren. Islam verafschuw deze praktijken…. The first victims of IS where Muslims and you want to blame muslims and islam for this criminal Killers? Scumbag

 15. Yassin jouw moeder een gelovige moslim ? Ik denk dat zij het met meerdere mannen gedaan heeft. Misschien is ze vaker verkocht op de vrouwenmarkt. ha

 16. Ik met geen mogelijkheid verzinnen hoe zo’n Yassin zichzelf kan wijsmaken dat IS geen moslims zijn, terwijl er uit Nederland, Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer, Gouda, Utrecht en elders overal moslims voor IS gaan moorden, verkrachten en martelen in Syrië. Misschien dat het te maken heeft met een schizofrene los/ vast relatie met de realiteit die je sowieso al nodig bent om te geloven in die religieuze bullshit.

 17. IS zou niet uit moslims bestaan, ‘ mijn moeder’ is een gelovige die vreest heeft voor Allah, anderen voor varken uitmaken (enig idee hoeveel Marokkanen in een slachthuis waar alleen varken geslacht worden, werken ?, in Marokko staan tientallen varkensfokkerij,) hij is moslim omdat hij volgens de regels van een sprookjesboek leeft, onder zijn landgenotes zijn maar een paar die zich laten prostitueren terwijl Marrakech een paradijs voor hoeren is en nog meer onzin van een onderontwikkeld persoon.

 18. Dat komt niet van mij maar van Allah, alsof hij op de schoot van Allah elke dag zit en dat zijn Allah het in zijn oor fluistert wat hij moet zeggen. Wat zat hij raar op de schoot van Allah.

 19. Wat een ezel ben jij zeg Joop om te geloven dat IS moslims zijn. De paus laat kinderen ontvoeren om ze te verkrachten kom je je even verantwoorden? Joris Demmink verkracht er op los kom je je even verantwoorden? Ik trap er niet in in al dat heisa rond moslims. Enige doel daarvan is om ons niet te laten zien wat we echt zouden moeten zien. oja het woord IsIs werd in de jaren 80 al gebruikt door Israel, ga je huiswerk maken en kijk uit het raam want wat je ziet dat is echt, maar jij vertrouwt meer op dat zwarte kastje genaamd tv (tel-lie-vision)

 20. En er is toch zogenaamd vrijheid van meningsuiting? Waarom zouden zij niet mogen zeggen wat ze willen, Jou blanke volk heeft het nu zo gedraaid dat je alles over moslims mag zeggen maar als zei wat zeggen dan zijn het terroristen. Maar verder dan iemand ze moeder beledigen kom jij niet. Ik hoor jullie Hollanders niet over MH17, waar 196 Hollanders zijn gedood. Maar ach die dat hebben gedaan waren blanken dat is wat anders. jij en je blanke volk zitten zo diep in de zionistische reet dat het onmogelijk is om er nog uit te komen.

 21. Dre# Paul de varken# autopet# zijn alle drie islamofoob racisten pvv stemmers. Ik lach om deze sukkels blanke pedo’s zoals hun landgenoten die kleine jongetjes in het buitenland misbruiken. Ze komen hun haat spuwen op dit site en denken dat Marokkanen en turken maar vooral moslims enige flikker geven wat zij te zeggen… Als je wilt klagen over moslims rot je op naar powned waar jullie pvv en atheïsten inteelt dag in dag uit hopeloos internet helden spelen… Hier is niemand die jullie gedachtengoed zal omarmen dus ik zou zeggen oprotten…

 22. @ yassin

  Als jij de waarheid geestelijk niet aan is dat triest voor jou.

  Jouw waarheid (islam/allah/koran) voor jou, en de mijne bewijs/ logica zeggen beiden dat mohammed roofde,liet moorden, liet verkrachten ,vrouwen min behandelde, het deed met zijn schoondochter,het deed met de kleine lieve 9-jarige aischa, discrimineerde.

  De waarheid is ook, dat alle(gematigd/strenge moslims erkennen dat er nimmer en beter mens geleefd heeft dan mohhammed .

  De waarheid is ook dat roven,verkrachten, moorden , pedopraktijken, sex met je schoondochter,discrimineren, vrouwen onderdrukken door gelukkig de meeste weldenkende mensen nu niet als mooie positieve eigenschappen worden gezien.

  Moet ik nu concluderen dat moslims geen weldenkende mensen zijn? Want hoe kan je immers dan sympathie hebben voor zo n figuur als mohammed met zijn fijne hierboven beschreven en ook door moslims bevestigde eigenschappen.

 23. Ah Yassin, het spreekt voor je dat je geen duf zwetsverhaal komt ophangen over hoe IS geen moslims zouden zijn. Het siert je dat je het van tevoren al opgeeft en gewoon je mondje vuil maakt met wat slap gelul.
  Dat heb je tenminste voor op die hersendode junk boven je die een portie oersaai dronkemansgeleuter over zionisten bij elkaar zit te snurken. Welterusten zuipschuit.

 24. Autopet# mijn hersen werken beter dan jou tokkie stampot hersenen, het enige wat uit je bek komt is poep. Moslims hoeven zich helemaal niet te verantwoorden tegen een sukkel als jou. Zoals ik als zij je kan de pot op met je IS, als IS moslims zouden vertegenwoordigen? Waarom zijn 1,8 billion muslims niet aan hun zijde aan het vechten? Sukkel! Als moslims die de ware Islam volgen dan bedoel ik meerderheid van 1,8 miljard een kalifaat willen oprichten dan kan geen elke westerse leider iets tegen doen. Je ziet wat een kleine groep radicalen al in Syrië en iraq verrichten laat staan als je de oorlog wilt voeren tegen 25 muslim landen met bijna 2 miljard gelovigen die de dood niet vrezen. De wereld zal nooit meer dezelfde zijn, dus Pas op met wat je wenst misschien komt het ooit uit

 25. Je begon met te zeggen dat IS geen moslims zijn, om je te citeren: “..dat deze moordenaars niks met de Islam te maken hebben behalve het gebruiken voor hun gewelddadige ideologie die op macht belust is en niet op mensen naar hun God terug te laten keren. Islam verafschuw deze praktijken….” En nu zeg je dat die 1,8 miljard moslims eigenlijk net zo zijn als die “kleine groep radicalen” met dezelfde instelling en dezelfde taal “die de dood niet vrezen” en misschien ook zo maar hun eigen islamitische heilstaat gaan uitroepen. Dat zal dan zijn omdat ze op zulke fundamentele manieren verschillen van IS waarschijnlijk in hun inzichten hoe leefbare samenlevingen werken waarin mensen vrij kunnen zijn. Je kunt wel bedenken hoe dat zou gaan aflopen.
  Je geeft hier trouwens ook mee toe dat Wilders gelijk heeft dat islam een politieke ideologie is dat hooguit vermomd is als godsdienst. De aspiraties van islam zijn politiek van aard, daarom zullen open samenlevingen met moslims altijd conflicteren op cruciale punten. Dat gaat niet samen, nu niet en nooit niet.

 26. Een van de mannen die verdacht worden van seksueel misbruik van een zestienjarig meisje in een hotel in Valkenburg heeft onlangs een einde aan zijn leven gemaakt. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan de Limburgse omroep L1.
  Volgens betrouwbare bronnen rond het onderzoek gaat het om de man die bij de politie-inval in oktober 2014 op heterdaad werd betrapt en als eerste werd opgepakt. Hij zou niet meer opgewassen zijn geweest tegen de spanningen die de affaire met zich meebracht.

  De dader en pooier van het meisje is een moslim (masa allah) maar dat had iedereen wel begrepen. Het ligt nu eenmaal in hun cultuur vrouwen als dieren te behandelen en te onderdrukken. Wat een verrijking voor de westerse beschaving. gelukkig zijn Wilders, Hirsi Ali, Naninga, Aboutaleb helden die durven te zeggen waar het op staat.

  Het meisje is misbruikt door mogelijk tachtig mannen. Dat gebeurde in oktober 2014 onder meer in een hotel in Valkenburg. Bij een inval in dat hotel werd de 21-jarige Armin A. als vermeende loverboy gearresteerd. De mannen moeten zich binnenkort verantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.