In 2013 was 63 procent gevangenen allochtoon

173

gevangenisBijna 63 procent van de gevangenen in Nederland is van allochtone afkomst. Dat blijkt volgens RTL Nieuws uit nieuwe cijfers die het CBS vorige week publiceerde.

De grootste groep allochtonen bestaat uit mensen van Marokkaanse afkomst: 10,6 procent van de gevangenen heeft ten minste één ouder die in Marokko geboren is. Daarna volgen gevangenen van Surinaamse (9,7 procent), Antilliaanse (8,3 procent) en Turkse (4,9 procent) herkomst.

Tussen 2005 en 2013 steeg het aantal gevangenen vooral in de groep westerse autochtonen. Dit zijn in de eerste en tweede plaats Polen en Roemenen. In 2013 zaten 43.000 mensen in de gevangenis: 15.660 autochtonen, 19.010 niet-westerse allochtonen en 7.800 westerse allochtonen. (Bron/ lees verder: RTL Nieuws)

9 REACTIES

  1. zie nog geen reacties van Joost en Autopet….kom op, jullie weten precies hoe jullie moeten reageren op dit soort vredestimulerende berichten…..tussen bevolkingsgroepen…..

  2. Allochtonen van vooral Marokkaanse origine oververtegenwoordigd. Niks nieuws. Een keer opsporing verzocht bekijken en de licht getinte figuren spelen de ‘hoofdrol” in een trieste opsomming van misdaden. Er is bij een gedeelte van die licht getinte ***Marokkanen wat grondig mis in de bovenkamer. Moge deze rotte appels allemaal oprotten naar een plek buiten Nederland.

  3. En het weer eens bevestigd. Geert Wilders heeft volkomen gelijk als hij zegt dat de meeste criminelen van Marokkaanse afkomst zijn en daarom is hij voorstander voor minder CRIMINELE Marokkanen. Ik ook !

  4. In het overzicht ontbreekt criminelen met een Aziatische achtergrond; Chinezen, Indiërs, Indonesiers, Japanners etc etc. Of neen wacht, of is het toch etnisch bepaald ?

  5. Gezien het bovenstaande artikel, en het geringe aantal autochtonen gedetineerden, blijkt weer eens dat Nederland niet zonder vreemdelingen kan! Immers anders zou het hele gevangeniswezen, en al wat daarom heen mee eet, slechts werkloosheid en leegstand opleveren!
    Wellicht is het nu overduidelijk tijg, om de vreemdeling en zijn familie, de kosten van de detentie te laten betalen! Wel zo eerlijk, wie het meest gebruik maakt, van deze faciliteiten, moet daar ook voor betalen!

  6. goed dat deze cijfers er zijn, hier moet je dan ook wel wat mee doen. het liefst bij de kritieke groepen met name naar de toekomstige generatie kijken, en er preventief vroeg bij zijn achter de deur/binnen de familie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.