Belgische Marokkanen eisen excuses of ontslag burgemeester Antwerpen

BerbersDe burgemeester van Antwerpen Bart De Wever heeft in de afgelopen dagen verklaard dat racisme een gevolg is van de problemen in de maatschappij. Die problemen situeren zich volgens hem enkel bij bepaalde groepen migranten, zoals de Marokkaanse gemeenschap en de Berbers.

‘Ik heb nog nooit een Aziatische migrant ontmoet die zegt slachtoffer van racisme te zijn. Ook in de criminaliteitscijfers zie ik hen nauwelijks’, verklaarde De Wever, die vindt dat het Vlaamse integratiebeleid mislukt is.

Zijn uitspraken lokken felle reacties uit bij zowel andere politici als bij de Belgen zelf. Marokkaans Belgische politici noemen de omstreden uitspraken van De Wever denigrerend. Zwaaiend met de Amazigh vlag hebben gisteren honderden mensen een sit-in gehouden voor het stadhuis. Zij eisen excuses of het ontslag van de door velen als ‘racist’ bestempelde burgemeester. (Bron/ lees verder: Belgische media)

38 REACTIES

 1. Zodra voor Marokkanen nieuws naar buiten komt wat voor hen minder leuk is, gaan ze zich hullen in de slachtofferrol. Als de beweringen van de burgemeester gebaseerd zijn op feiten, dan is dat hard,maar wel de waarheid.

 2. Nou, deze burgemeester slaat de spijker op zijn kop ! Ook ik ben NOOIT een Chinees, Indonesiër, Indiër, Vietnamees tegengekomen die over racisme klaagt. Ook Turken klagen zelden dat zij slachtoffers zijn van racisme en discriminatie. Daartegenover zijn het voornamelijk Marokkanen die hun mond vol over racisme en discriminatie hebben, Het probleem ligt grotendeels bij hen, Deze burgemeester hoeft niet zijn excuses te maken en de paria’s die dit van hem eisen moeten maken dat ze wegkomen. Want in hun eigen land Marokko zijn ze veelal rechteloos en worden ze als 3e rangs burgers beschouwd.

 3. En die dikke man op de foto is Abou Jahjah die inmiddels weer teruggekeerd is naar Palestina nadat hij ontmaskerd werd als een zakkenvuller. Schaam je diep in je tebbes Abou !

 4. @Zorro, schaam je diep heel diep man ! Als je het zo slecht in Nederland hebt dan hoepel je toch op ? Trotse mensen doen dat maar helaas is de ’trots’ bij Marokkanen niet aanwezig.

 5. @ach Appie zolang jullie Marokkanen elkaar uitroeien zoals in Amsterdam heb ik nergens vrees voor hoor. Pas maar op dat niet anderen jou het leven zuur gaan maken. Typisch Marokkaans altijd een te grote mond maar voor de rest een grote laffe bende.

 6. Ruim twee jaar na de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt is er nog steeds veel leed bij de nabestaanden en de motoragenten die onder vuur werden genomen. Dat bleek vandaag bij de rechtbank in Amsterdam, waar slachtoffers verklaarden welke gevolgen het voor ze heeft gehad.
  De dood van Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) heeft een enorme impact op hun families. Twee zussen en een broer van Youssef Lkhorf lazen donderdag emotionele verklaringen voor.
  Ajacied

  Ik wist dat het niet goed was: ik kon alleen nog maar rennen voor mijn leven
  Benaouf A.

  In de Amsterdamse rechtbank de Bunker in Osdorp begon deze week de inhoudelijke behandeling van de liquidaties in de Staatsliedenbuurt © ANP.
  ,,Mijn broer is geen slecht mens”, zei een van zijn zusjes. ,,Hij wilde iedereen laten lachen, was een Ajacied in hart en nieren.” Ze liet weten dat het haar erg zwaar valt om haar moeder iedere dag te zien treuren en haar vader ,,stiekem te zien huilen”.

  De twee zussen en de broer beschreven hoe de hele familie – met twaalf kinderen – nog iedere dag zwaar lijdt onder het gebeurde. Ze hebben grote moeite hun leven weer op te pakken.

  Dat geldt ook voor de familie van Saïd el Yazidi, die de jongste was van het gezin. ,,Hij is niet de persoon naar wie werd gezocht”, aldus een verklaring die voor de familie werd opgelezen.

  Speciaal voor Appie 90 met zijn grote mond.

 7. Zo wilde je mij uitdagen en nodigde je mij uit om naar den Haag te komen, Dan zou je mij een pak slaag hebben verkocht (je hebt vaak last van natte dromen) maar als in jouw stad in de Schilderswijk een 14 jarige jongen in elkaar gebeukt wordt door agenten ben jij nergens te zien. Dan schuil jij je liever achter je moeders rokje.

 8. „Mijn broer is geen slecht mens, hij is geen crimineel”, zei een van zijn zusjes. „Hij wilde iedereen laten lachen, was een Ajacied in hart en nieren”. Volgens haar was hij begaan met zijn omgeving en stimuleerde hij de jonkies in de buurt om hun best te doen op school.
  Hekel aan ‘Marokkanen’
  Een ander zusje liet weten dat ze een bepaalde haat heeft gekregen tegen Marokkanen, de media en het woord liquidatie, waardoor ze steeds weer aan de dood van haar broer wordt herinnerd. „Ik hoop dat de daders ook maar 1 procent van onze pijn voelen”, zei Lkhorfs andere zusje.
  De twee zussen en de broer beschreven hoe de hele familie – met twaalf kinderen- nog iedere dag zwaar lijdt onder het gebeurde. Ze hebben grote moeite hun leven weer op te pakken.
  Dat geldt ook voor de familie van Saïd el Yazidi, die de jongste was van het gezin. „Hij is niet de persoon naar wie werd gezocht”, aldus een verklaring die voor de familie werd opgelezen.

  Kijk Appie90, de racisten zijn niet de Nederlanders en/of blanken maar jullie Maghrebie’s haten elkaar door een door. Miezerig ventje

 9. Men men men Hollandse Internet maffia gesignaleerd op Internet hebben die Hollandse bloembollen vreters dan ook echt niks te doen dan interessant doen op Internet Paul zoek een Leven ps je kunt het hier op Internet niet vinden dat weet zelfs de domsten bloembollen vreter

 10. Marokkaan, ik woon en leef niet in een achterlijk land waar men niet eens mag zeggen wat men denkt. Ik leef in Nederland en zeg wat ik denk. Ja, wij zijn bloembollenvreters daarom zit jij toch ook hier want in jouw land zou je nu alleen maar varkensvlees eten.

 11. Varkensfokkerij bloeit enorm in Marokko

  De varkens worden geslacht op een speciale afdeling van het abattoir vanwege de islamtische voorschriften.
  Het is als vloeken in de kerk, maar in het islamitische Marokko bloeit de varkensfokkerij als nooit tevoren, meldt AFP. Met de groeiende toeristenindustrie is ook de vraag naar varkensvlees enorm gestegen. Anders dan in Algerije, Mauretanië en Libië is het fokken van varkens in Marokko en Tunesië met het oog op het toerisme niet verboden.

  De varkensindustrie telt op dit ogenblik zeven fokkerijen die worden geleid door twee christenen, een jood en vier moslims. Per jaar produceren deze 270 ton vlees, aldus Katholieknieuwsblad.nl.

  De varkens worden geslacht op een speciale afdeling van het abattoir vanwege de islamtische voorschriften. Voor zowel moslims als joden zijn varkens onreine dieren. 80% van het vlees is bestemd voor hotels in Agadir en Marakkesh, de rest gaat naar supermarkten en speciale slagers. Volgens zowel de joodse als de islamitische varkenshouders heeft nog geen rabbijn of imam bezwaar gemaakt tegen hun vorm van inkomsten.

  Speciaal voor Marokkaan. Eet smakelijk of bismillah zoals jullie moslims zeggen

 12. Mijn geloof verbiedt niet het eten van bloembollen. Jouw geloof verbeidt het eten van varkensvlees en toch handelen Marokkanen in strijd met het geloof door varkens te fokken en het vlees te verkopen en te eten. Wie is nu een huichelaar ? Geloof mij, een Jood zou dit NOOIT doen !

 13. “En jood zou dat nooit doen” Hhhhhh…de allergrootste grap die ik in tijden gehoord heb. Je kan beter zeggen; “wat doet een jood niet”.. Hhhhh en Paultje vertel eens; Hoeveel wordt je betaald om overal reactie’s te droppen over Marokkanen. Ik wil ook zo’n baan, misschien kunnen we collega’s worden… je bent echt helemaal geobserdeerd door ze jonge…

 14. Nu komt de aap uit de mouw gezien je laatste reactie.. Deze balhaar is gewoon een zionischtische jood (klinkt als een scheldwoord hhh..). Hij kan gewoon niet tegen Marokkanen op vandaar zen frustraties. Hij heeft hier al hele encyclopedien aan reacties gedropt al jarenlang over Marokkanen maar nog steeds hoort niemand hem. Deze site heeft gewoon zen capaciteit uitgebreid speciaal voor hem. Hij krijgt het maar niet voor mekaar…ach ach Paultje toch.. wat ben je toch een loser en wat lachen wij ons rot. En wat laat je ons genieten van dat kapotte hart van je. Het klinkt een beetje gek gezien het gehalte en niveau van je reacties maar ik wil je hierbij gewoon BEDANKEN voor al dat genot die je ons bezorgt als je hart wordt vertrapt. Nomaals Bedankt!!!

 15. @Maghrebi, u moet op de feiten reageren en niet als een schijnheil die feiten verdraaien. Als u mijn volk het verwijt maakt dat wij bloembollenvreters zijn (een feit !) dan verwijs ik naar het geloof dat het eten van bloembollen niet verbiedt. Maar jouw geloof (laat even in het midden of dat geloof achterlijk is of niet) verbiedt het eten, verkopen en handel in varkensvlees en toch zondigen Marokkanen zich daaraan. U hoeft naar mij toe geen verantwoording af te leggen maar als u een stelling poneert dan kunt u ook een weerwoord terug verwachten.
  Omdat die feiten keihard zijn (ook onderbouwd worden) kan je daartegen niets inbrengen en steek jij je kop in het zand. Net als een struisvogel dat doet. Ondertussen wel de grote kerel uithangen door van het onderwerp af te wijken en met allerlei verwijten aan te komen. Ga eens in op mijn reactie. Mara dat kan je niet want daarvoor ben je te zwak. O ja, neem je gekke landgenoot Paul Stront ook mee. Ik weet zeker dat hij ooit het lievelingetje van Pim Fortuyn is geweest. Daarom associeert hij zichzelf met stront.

 16. Paultje, je bent volledig afgedwaald. Is Holleeder ook een Marokkaan? De staat waar jij mee loopt te pronken handelt met criminelen. Zie het vertrek van Opstelten en Teeven. In Wassenaar is een Marokkaanse jongen stelselmatig gepest en mishandeld met de dood als gevolg. Het wordt in een doofpot gestopt omdat de elite daar natuurlijk wonen. Dat er gediscrimineerd wordt op de arbeidsmarkt, scholen etc is een feit. Het zijn simpelweg de mensen die rechts stemmen die het in het dagelijkse leven bepaalde mensen het leven zuur maken. De aanwezigheid van Aziaten in Europa heeft veelal een andere redenen. Het zijn of asielzoekers of Thaise trekpaarden die de autochtone man lekker verwennen. Geen wonder dat je dan niet klaagt want vaak heeft de autochtone man ook een relatie met haar zoontje of dochtertje aldaar. Marokkanen en Turken zijn geen vluchtelingen maar wij zijn hier gekomen om het werk te doen waar jullie je tegoed voor voelden en als dan ons het werk ontnomen wordt maar je ons dan wel weer over vertegenwoordigd ziet in Universiteiten en Hogescholen dan kan ik me voorstellen dat je als rechtsdenkende door de zure appel heen moet bijten. Dat kut stad Amsterdam is al decennia’s het toneel van de onderwereld. Daar zit van alles van Israëlische maffia tot Albanees of wat dan ook wat sommige daar het leven zuur maakt. En als de beste agent daar moeite mee heeft, dan moet hij een andere baan zoeken. Het feit dat je elke dag een pistool mee krijgt om te kunnen werken zegt voldoende. Dit zegt alles over het misselijk makende arbeidshouding van de autochtoon. Ze moeten ze lekker op stage sturen naar Italië, Frankrijk of Spanje want dan leren ze hun job wel waarderen.

 17. @Aziz, er is al zo vaak gezegd bevalt het je hier niet dan pak je spullen en vertrek. Veel Nederlanders verlaten om die reden dit land terwijl juist Marokkanen die zich altijd en overal gediscrimineerd voelen een moord doen om in dit land te mogen wonen. En je hebt volkomen gelijk dat ook onder het eigen volk rotte appels zijn. Maar ik het nooit het tegendeel beweerd dus jouw reactie over Nederlandse criminelen slaat nergens op. Ja, wij veroordelen die criminelen terwijl onder Marokkanen juist een status verkregen wordt. Maar je gaat niet in op het punt dat ik eerder aansneed en de visie van de burgemeester van Antwerpen hierin ondersteun. Aziz, heb jij ooit gehoord dat een Chinees een Marokkaan beroofd heeft of vermoord ? Of iemand uit Vietnam ? Andersom zijn er legio voorbeelden waarbij Chinezen en Aziaten het slachtoffer van het Marokkaans schorem zijn geweest.

 18. Klopt andersom ook niet. Van de groeperingen zijn het met name de Marokkanen die integreren. Als je actief burgerschap toont is de kans op botsingen ook het grootst. Chinezen zijn de minst geïntegreerd, het is een zeer gesloten gemeenschap die elkaar afperst en overal waar ze naar toe gaan hebben ze hun eigen towns. De lokale talen worden nauwelijks goed gesproken. Hoeveel Aziaten zie jij in de maatschappij een prominente rol vullen. Verder dan afhaalcentra, supermarkten en massagesalons en illegale gokhuizen komen ze niet. Marokkanen doen daarentegen juist wel mee. Je ziet overal in terug komen, politiek, sport, onderwijs, detailhandel en groothandel en helaas enkele ook in de criminaliteit ja maar voor welke gemeenschap geldt niet. Voor mij zijn racisten net zo misselijk als radicalen. Kijk alleen al naar de constant terugkerende hooligans probleem en probleemwijken als Duindorp en nog vele andere witte probleemwijken. Je kunt je kop wel in t zand steken als we inhoudelijk op de zaak gaan met opmerking als ” dan ga je toch weg” maar daar haal je niks mee op want die optie is er al lang niet meer. En even voor jou informatie, er gaan al veel weg hier. Als je voldoende bagage hebt en de talen machtig bent, kun je overal aan de slag.

 19. Wie verdraait wat. Ben jij niet degene die dat altijd doet en met voor eigen feiten kom jij. Het enige wat jij doet wanneer je bek wordt gesnoerd is speuren op internet naar berichten over Marokkanen, vervolgens kopiëren en plakken en dan doe je alsof je heel wat heb gezegd. Pleur toch op man, zo kan iedereen het. Zo vaak ben ik hier de discussie met je aangegaan met keiharde feiten en het enige wat jij dan doet is schelden en de Islam te beledigen Wanneer je op je plek wordt gezet. Je bent gewoon een laag zielig levenloze door Marokkanen gefrustreerde mislukking. Accepteer dat nou en al drop je heel google over Marokkanen hier want niemand hoort je en meerdere die je de bek hebben gesnoerd zoals Aziz dat doet met realistische feiten in plaats van kranten brerichten kopiëren en te plakken. En ach als Marokkanen varkens fokken al heb ik nog nooit een varken in Marokko gezien; Er leven heel wat niet moslims in Marokko die varken eten, zoals hier halalslachterijen zijn voor Moslims. Als jij een beetje logisch kon nadenken kon je op die conclusie wel komen maar jij hebt een kronkel in je zaagsel. Marokko staat zelf bekend in de wereld als 1 van de beste wijnproducenten. Marokko is geliefd vanwege zijn diversiteit en dat ze geliefd zijn vreet je op. En nu weer terug naar jou niveau; ga maar lekker kapot van binnen. .

 20. @Aziz, hou jezelf nu niet voor de gek door te beweren dat juist Marokkanen integreren ? De cijfers van het CBS tonen juist aan dat Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit. Hoezo integreren ? Jammer dat je mij ervan beticht feiten te verdraaien. Maar dit lag in de lijn der verwachting gezien jouw afkomst.
  @Maghrebi, ik hecht meer geloof aan Google dan aan jouw sprookjesboek. Waarom hebben de saoedi’s zo een haat jegens Marokkanen terwijl jullie hetzelfde geloof belijden, hetzelfde Helige boek lezen, hetzelfde gebed lezen etc etc ? Nou zal ik je uitleggen. Ook de Saoedi’es zijn erachter gekomen dat de criminaliteit in het heilige land vooral door toedoen van Marokkanen enorm is toegenomen. Om die reden heeft Saoedie Arabie bij de uitbreiding van Mekka gebruik gemaakt van Aziatische bouwvakkers en mogen de Marokkaanse criminelen en hoeren (schijnt ook in dat land een probleem te worden) terugkeren. FEITEN ! Hier op dit forum stonden twee artikelen over de toename van de prostitutie en criminaliteit in Saoedie Arabie

 21. Exact wat ik in men reactie beschreef. Als je bek wordt gesnoerd ga je gelijk beledigen of althans je probeert het. Dat geeft jou zwakte aan en is ook bevestigd wat voor loser je bent. Je begint over Saoediers maar je vergeet dat je pas nog hierover begon en ook toen is je bek gesnoerd. Zoek maar terug. Voor jou een naald in een hooiberg gezien het aantal reacties op maandbasis. Dat Saoediers gebruik maken van Aziaten, helemaal prima omdat die het werk bijna gratis doen onder hele “goede” omstandigheden. Als wij werken doen wij het hier in Europa of eigen land. Wij gaan voor het grote geld en ik weet dat je hart nu weer verkrampt (heerlijk). En als er vrouwen zijn die kiezen voor het oudste beroep in de wereld zoals dat in NL massaal gebeurd; ook helemaal prima. Niemand die ze tegenhoud. Liever kwijt dan rijk. Hoeren heb je overal op de wereld. Waarom bestaan ze? Voor het geld natuurlijk en de wereld draait om geld. Dus financieel kan ik het begrijpen. Maar wat jou landgenootjes doen puur voor de plezier…man..man..man.. Om een klein voorbeeld te noemen; Joris Demmink totopjustitie baas. En wie beschermde jarenlang zijn pedopraktijken. Juist, een politicus als Teeven en Opstelten. En dat elkaar beschermen zegt dat iedereen ik dat clubje daar wat op zen kerfstok heeft…hmmm en jij maar zeiken over Marokkanen.ik zou zeggen kijk eens naar je eigen landfenootjes in de top om maar te zwijgen wat in de samenleving gebeurt..steek je kop maar in het zand om maar effe jou lievelingszin te gebruiken..

 22. Maghrebi, de feiten zijn en het zal jou sieren als je eens met de stellingen die je aanvoert ook eens onderbouwt. Verwijzen naar wat Teeven en Opstelten deden volstaat niet. Ik stel jou weer de vraag is jou een geval bekend waarbij een Aziaat een Marokkaan beroofd heeft ? Ik stel jou weer een vraag waarom de saoedi’s vorig jaar ruim 10.000 Chinese bouwvakkers gehaald hebben om de grote steden uit te breiden en waarom de arbeiders uit Marokko eruit zijn geschopt. Op die vragen krijg ik geen antwoord en dat duidt aan dat jij degene bent die met zijn bek vol tanden staat. En Aziz….ach arme sloeber :-

 23. RIYAD – Meer dan zeshonderd Chinese arbeiders hebben zich gezamenlijk in Saudi-Arabië tot de islam bekeerd.
  Dat gebeurde nadat in het strengislamitische land een discussie was ontbrand over de vraag of niet-moslims betrokken konden zijn bij de bouw van een spoorlijn van de havenstad Jeddah naar de heilige stad Mekka.

  Verscheidene Saudi’s hebben bij de regering ertegen geprotesteerd dat de opdracht voor de aanleg van de lijn aan een bedrijf uit het communistische China is verleend.

  De krant Saudi-Gazette meldde donderdag dat de 660 Chinezen tijdens een plechtigheid in Mekka hun geloofsbelijdenis als moslim hebben afgelegd. Een medewerker van de gouverneur van Mekka verwacht dat nog meer van de ongeveer vijfduizend Chinezen die de spoorlijn aanleggen, zich tot de islam zullen bekeren.

  Niet-moslims mogen niet in de heilige steden Mekka en Medina komen. Vooral bedevaartgangers zullen gebruikmaken van de nieuwe spoorlijn, die eind 2012 moet zijn voltooid. (ANP/AK)

  Inmiddels zijn het er 10.000 geworden en de Saoedi’es zijn zeer content over de Aziaten. Behalve uit China zijn ook veel bouwvakkers uit India en Indonesia werkzaam. De ‘moslims’ uit Marokko zijn eruit geschopt omdat zij zich voornamelijk met criminele activiteiten bezighielden, niet vreemd want ook in Nederland is dat het geval.
  Nu hoop ik dat Maghrebi niet emotioneel wordt en met een rationeel antwoord komt. De feiten liggen er dus kom maar op !

 24. Saoedie Arabie heeft de moslimgemeenschap in de WERELD opgeroepen liever de komende jaren variërend minder bedevaarders te ontvangen vanwege de veiligheid omdat er massaal in en rond om Mekka verbouwd en gebouwd wordt. Ze hebben hiervoor o.a. bouwvakkers uit Azie gehaald die zich hebben bekeerd omdat Mekka alleen betreedt mag worden door Moslims. Maar los hiervan heb ik jou beweringen gelezen en er staat nergens dat er Aziaten in plaats voor Marokkanen gehaald werden (volgende keer wat beter verdraaien). Dat heeft er ook nooit gestaan. Typisch, dat jij je dat verbeeld en er zomaar vanuit gaat omdat je wilt dat het zo is. Dat zegt maar weer eens hoe geobsedeerd je bent door Marokkanen. Je wil het graag iedereen doen geloven maar zal je zeggen dat geen enkel Marokkaan daar zich in herkent omdat het simpelweg helemaal niet klopt. Ik zie hier geen feiten en alleen maar beweringen die jij graag wilt geloven. Dus met andere woorden; blijf vooral jezelf voor de gek houden maar wij lachen jou in ieder geval vierkant uit omdat je jezelf weer eens belachelijk maakt. Saoedi Arabië heeft het laagste criminaliteitscijfer in de wereld dus wat maak jij jezelf allemaal wijs jonge. Daar heb je de Shariawetgeving dus met andere woorden steel iets kleins en je hand wordt afgehakt. Dit is wat ik bedoel met jou. Je speurt internet af pp berichten over Mosli ms/Marokkanen vervolgens kopiëren, plakken en verdraaien en dan doe je alsof je heel wat vertelt. Jou tactiek is al langer bekend en heeft totaal geen effect integendeel zelfs. Jij kan gewoon niet tegen Marokkanen op. Hier niet, op straat niet, politiek niet en nergens niet. Wij zijn gewoon jou meerdere. En vergeet aub de medicijnen voor je hart in te nemen want ik weet dat het nu weer tekeer gaat. Heerlijk en nu jij weer.

 25. Nog effe over Fred Teeven en Opstelten. Je wilde een onderbouwing. Volgens mij ben jij nooit op de hoogte geweest of je sluit bewust je ogen voor dit soort zaken. Fred Teeven was destijds officier van justitie en heeft het onderzoek naar de pedoclubje can Joris Demmink bewust gestopt.

  http://politiek.thepostonline.nl/2015/03/25/kamer-wil-opheldering-gedogen-pedofilie/http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/01/fred-teeven-kwam-zijn-belofte-inzake-joris-demmink-niet-na/#.VRah68vb_qA

 26. Fred Teeven: van pitbull tot schoothondje
  27-11-2013
  Een cruciale opname van een door Justitie afgeluisterd gesprek tussen VVD-staatssecretaris Fred Teeven en de van corruptie verdachte oud senator Jos van Rey (eveneens VVD) blijkt te zijn verdwenen, zo meldt De Telegraaf. Teeven moet daar tijdens een getuigenverhoor opheldering over geven. Wellicht is het verstandig om hem ook eens opheldering te vragen over zijn dubieuze rol in de zaak Demmink. De man die als VVD-Kamerlid stoer meldde Demmink met graagte aan te zullen pakken, wil sinds hij staatssecretaris van Veiligheid en Justitie is niets meer zeggen en duikt weg. De pitbull werd een schoothondje.

  We zijn er in Nederland zo langzamerhand aan gewend geraakt dat met enige regelmaat gevoelig bewijsmateriaal als sneeuw voor de zon verdwijnt. Fotorolletjes, bandopnamen, agenda’s, paspoorten, digitale reisgegevens; als de belangen van onze overheid in het geding komen, is niets onmogelijk. Doofpotters blijken steeds behendiger te worden in het volbrengen van verdwijntrucs. Zomaar een voorbeeld uit het recente verleden: een essentieel deel van de door Justitie afgeluisterde gesprekken van voormalig NMa-baas Pieter Kalbfleisch werden door stuitend geklungel van een ongeloofwaardig Openbaar Ministerie onbruikbaar. Mede daardoor ontsprong Kalbfleisch de dans. En dan was er nóg recenter het verdwijnen van agenda’s, paspoorten en ander gevoelig materiaal van Joris Demmink.

  Persoonlijke missie
  Inmiddels naar te vrezen valt óók verdwenen: de herinnering van Fred Teeven aan gesprekken die hij in zijn jaren als VVD-Kamerlid met diverse personen had over de toen al eindeloos slepende Demmink-zaak. Redacteuren van EenVandaag meldden op 17 oktober 2013 nog dat Teeven met hen in 2007 ‘met enige regelmaat’ en op geheime plekken sprak over de affaire. En dat hij bij die gelegenheid aangaf dat die affaire voor hem ‘de reden was waarom ik de politiek in ben gegaan’. Sterker nog: Teeven sprak van een ‘persoonlijke missie’.

  Geen contact meer
  In de zomer van 2010 hadden Jan en Peter Poot een gesprek met het toenmalige VVD-Kamerlid. Over de zaak Demmink die Poot in zijn boek De Demmink Doofpot uitvoerig belichtte. Ook tijdens dit gesprek gaf Teeven aan de affaire maar al te graag aan te willen pakken. Wat hij daarbij nodig zei te hebben, was een smoking gun. Het Kamerlid wekte echter niet de indruk daar met graagte naar op zoek te willen gaan. Het bewijsmateriaal zou primair van anderen moeten komen. Na zijn benoeming tot staatssecretaris wilde Teeven geen contact meer met vader en zoon Poot.

  Toen de afgelopen maanden steeds meer voor Demmink belastende getuigenissen en zelfs een smoking gun uit Turkije op tafel kwamen, besloot Jan Poot het er nog eens op te wagen. Hij vroeg Teeven in een uitvoerige brief om een gesprek. Het antwoord kwam bijna een maand later en was even kort als onthutsend: de heer Teeven meldde dat het onderwerp Demmink niet tot zijn portefeuille behoort, maar tot die van minister Opstelten. ‘Daarom zie ik nu geen aanleiding in te gaan op uw uitnodiging om daarover met u van gedachten te wisselen’.

  https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/module/teeven-pitbull-schoothondje.html

 27. http://politiek.thepostonline.nl/2015/03/25/kamer-wil-opheldering-gedogen-pedofilie/

  Kamer wil opheldering over gedogen pedofilie
  Joris Demmink met BalkOverheid zou op de hoogte zijn van ‘pedoprostitutiecircuit’

  inShare
  MARIEKE VAN DE ZILVER: 25-03-2015 13:40 UUR
  TAGS: Joris Demmink, pedofilie
  De Tweede Kamer wil opheldering van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie over het bericht van het AD dat pedofilie jarenlang is gedoogd. Dat blijkt uit een lijst met vragen van vijf partijen (VVD, CDA, SP, SGP en VNL) die de griffier van de Tweede Kamer heeft gestuurd naar het ministerie.

  Volgens advocaat Martin de Witte heeft in de jaren ’80 en ’90 zich in Nederland een omvangrijk pedoschandaal afgespeeld, dat zich in grootte kan meten met dat in Engeland in die tijd. Hij heeft namens een voormalig jongensprostitué een zaak aangespannen tegen de Staat, die de praktijken volgens hem al die jaren genegeerd en gedoogd heeft. “Door de misbruikproblemen te negeren, is de overheid mede schuldig”, stelt de advocaat in het AD.

  Opstelten, Teeven en Demmink op getuigenlijst
  Op het verzoek tot getuigenverhoor dat De Witte heeft ingediend, prijken onder meer de namen van Ivo Opstelten, Fred Teeven en Joris Demmink. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat deze verzoeken zullen worden afgewezen.

  Louis Bontes (VNL) vroeg gisteren tijdens de regeling van werkzaamheden een debat over de kwestie. Daarvoor kreeg hij geen steun van de meerderheid van de Kamer, omdat de kwestie nu nog onder de rechter is. “De eerste signalen in Nederland dateren uit 1995, dus wij houden elkaar op deze manier al jaren aan de praat”, stelde Bontes daarop teleurgesteld vast. “Wat ik graag zou willen, is dat de onderste steen boven komt. Trek die beerput open!”

  Geen debat, wel een brief
  Wel wil een grote meerderheid van de fracties dus opheldering van de minister in een brief. VVD, SP, CDA, SGP en Bontes-Van Klaveren (VNL) hebben vragen gesteld. De fracties vragen eensgezind om meer openheid van de minister in deze kwestie. Ze vragen zich vooral af of het waar is dat overheidsinstanties als de GGD jarenlang op de hoogte waren van het bestaan van een ‘pedoprostitutiecircuit’, zoals De Witte stelt, en of daar intern wel ooit melding van is gemaakt.

  Het CDA vraagt daarnaast opnieuw om het beantwoorden van alle WOB-verzoeken over het zogenaamde Rolodex-onderzoek. Tot nu toe is dit steeds geweigerd. In het kader van dit onderzoek deden politie en justitie in 1998 al eens onderzoek naar een netwerk van hooggeplaatsten die seks zouden hebben met minderjarige jongens. Het onderzoek liep op niks uit.

  De brief van de minister met antwoorden op de vragen moet zo snel mogelijk naar de Kamer komen. Naar verwachting zal er daarna nog een algemeen overleg over de kwestie worden gehouden. Daar is ook de mogelijkheid om advocaat De Witte uit te nodigen.

 28. http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/01/fred-teeven-kwam-zijn-belofte-inzake-joris-demmink-niet-na/#.VRan-Mvb_qA

  Fred Teeven kwam zijn belofte inzake Joris Demmink niet na
  door Jenny Cok op jan.22, 2014, onder Politiek
  Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on pinterest_shareMore Sharing Services
  30
  In oktober 2010 publiceerden wij een artikel onder de titel “Uur van de waarheid voor Fred Teeven”
  Dit artikel ging over de periode dat hij als CID-officier het zgn. Rolodex-onderzoek leidde dat de jacht opende op een pedofielen-netwerk, waarvan men vermoedde dat dit zich uitstrekte tot in de hoogste kringen van het Ministerie van Justitie. Hij kwam heel ver in dat onderzoek en was een aantal hooggeplaatste ambtenaren op het spoor toen plotseling van hogerhand het bevel kwam om met dat onderzoek te stoppen. Hij was hierover zéér ontstemd en zo gefrustreerd dat hij zijn baan bij Justitie opzegde en koos voor een politieke carrière met het doel om misstanden bij het Ministerie van Justitie en andere departementen aan de kaak te kunnen stellen. Nu gisteren bekend is geworden dat de rechter heeft besloten dat Joris Demmink, nadat hij jarenlang door justitie en bewindslieden uit de wind is gehouden, alsnog een strafrechtelijk onderzoek moet ondergaan hebben wij gemeend het artikel nogmaals te plaatsen, zodat uzelf kunt oordelen over wat er door het toedoen Fred Teeven van terecht is gekomen.
  10 oktober 2010
  fred teevenHet VVD-kamerlid Fred Teeven wordt Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie in het Kabinet Rutte-Verhagen. Een baan die hem op het lijf geschreven geschreven moet zijn omdat hij, vóórdat hij kamerlid werd, een succesvol Officier van Justitie was en bekendheid genoot door o.a. de zaak Holleeder. Hij stond bekend als “Crime-fighter” no.1 in Nederland.
  Hij startte tijdens zijn functie als CID-officier het zgn. Rolodex-onderzoek dat de jacht opende op een pedofielen-netwerk, waarvan men vermoedde dat dit zich uitstrekte tot in de hoogste kringen van het Ministerie van Justitie. Hij kwam heel ver in dat onderzoek en was een aantal hooggeplaatste ambtenaren op het spoor toen plotseling van hogerhand het bevel kwam om met dat onderzoek te stoppen.
  Hij was hierover zéér ontstemd en het was in die tijd dat hij besloot van Justitie over te stappen naar de politiek. In kleine kring heeft Fred Teeven gezegd dat hij de politiek in wilde om misstanden bij Justitie en andere departementen aan de kaak te kunnen stellen. Ook heeft hij gezegd dat, als hij Minister van Justitie zou worden, een van zijn eerste daden zou zijn een ontslagprocedure opstarten voor de hoogste ambtenaar die hij op het spoor was waarvan er tal van aanwijzingen waren dat deze ambtenaar er in zijn privéleven perverse en onwettige gewoontes op nahield .
  Over deze man gaan al jarenlang de meest bizarre geruchten in de rondte, al dan niet gestaafd met eventuele bewijzen. Omdat deze man de hoogste ambtenaar is bij het Ministerie van Justitie (alleen de minister zou nog boven hem staan) mag je verwachten dat de onderzoeken die naar hem worden gedaan niet worden tegengehouden door andere, kennelijk ook zéér machtige figuren. Zeker niet als er aanwijzingen zijn gevonden die op zijn minst twijfel veroorzaken. Je gaat je afvragen wat deze top ambtenaar van Justitie allemaal weet van zijn ondergeschikten en superieuren. Misschien stort het hele Justitionele apparaat in elkaar als hij zijn kennis openbaar maakt. Uiteindelijk kan hij als hoogste Justitie-ambtenaar bij alle dossiers, de externe maar ook interne dossiers.
  Tegen deze persoon zijn een aantal aanklachten ingediend die nooit tot op het bot zijn uitgezocht. In alle gevallen van deze aanklachten kwam men tot de slotsom dat er geen bewijs werd geleverd. Wat er niet bij wordt vermeld is dat Justitie tal van bewijsmateriaal en getuigenverklaringen heeft achtergehouden of dat deze door de rechters niet werden geaccepteerd. Het is ook bevreemdend dat deze ambtenaar gewoon zijn functie mag blijven uitvoeren. Er zijn mensen voor aanzienlijk mindere aantijgingen op non-actief gezet in afwachting van een onderzoek. Het wordt deze man echter toegestaan dat hij gewoon op zijn plaats kan blijven zitten alsof er niets aan de hand is.
  Er zit op zijn minst een héél vies luchtje aan.
  Op het Internet is (tot nu toe) veel informatie te vinden over de de gang van zaken rond deze affaire.

 29. Mee eens Peter, maar jou bron is verre van betrouwbaar.. dit heb jij hier eerder gepost. Er is en verschil in berichtgeving. Sommige ervan zijn bedoeld om bepaald onderwerp of groep constant zwart te maken om bepaalde doeleinden te bereiken. De waarheidsgehalte ervan is 0. Jou bron behoort daartoe. Je hebt ook berichtgeving wat de realiteit is maar bewust wordt ontkracht of verborgen. Zoals mijn berichtgeving speciaal voor Paultje..

 30. ‘Ik heb nog nooit een Aziatische migrant ontmoet die zegt slachtoffer van racisme te zijn. Ook in de criminaliteitscijfers zie ik hen nauwelijks’, verklaarde De Wever, die vindt dat het Vlaamse integratiebeleid mislukt is.

 31. maar jou bron is verre van betrouwbaar.. dit heb jij hier eerder gepost. Er is en verschil in berichtgeving. Sommige ervan zijn bedoeld om bepaald onderwerp of groep constant zwart te maken om bepaalde doeleinden te bereiken. De waarheidsgehalte ervan is 0. Jou bron behoort daartoe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.