‘Lange jurken en rokken zijn “onveilig”. Dus verbod voor moslima’s om ze te dragen’

  14

  Moslima'sLeerlingen van de Mechelse school Ursulinen Mechelen werden al langer gedwongen om hun hoofddoek af te doen op school. De directie van de school doet daar nu een schepje bovenop. Meisjes mogen nu ook geen lange jurken of rokken meer dragen.

  Dat meldt de interculturele beweging Kif Kif op haar website.

  Moslima’s worden elke dag verplicht hun jurken op te rollen en een sjaal rond hun heupen te binden. Wie dat niet doet, wordt naar huis gestuurd. En wie op lange termijn niet gehoorzaamt, wordt met sancties bedreigd. Enkele meisjes die zich tegen deze maatregel keerden, daarvan werden de ouders opgebeld.

  Onder het mom van veiligheid beslist de directie het dragen van lange jurken en rokken te verbieden. Hoge hakken vallen bizar genoeg niet onder deze maatregel, maar lange jurken wel. Nadat veel leerlingen protesteerden en het argument van veiligheid weerlegden, door met zoveel rokken naar school te komen, kwam de directie met een ander argument: “Elke vorm van religieuze uiting is verboden.” Lange rokken en jurken worden geassocieerd met religieuze uitingen, lijkt het. (Bron/ lees verder: KifKif)

  6 REACTIES

  1. Zo is het maar net. Zo houd je vrouwen eronder. Pak ze in en maak ze onzichtbaar en anders zijn het hoeren en naaktlopers. Hun identiteit is de lengte van hun hobbezak.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.