Israëlische professor categoriseert kritiek op Israël als antisemitisme

De Britse journalist Mehdi HasanDe Britse journalist Mehdi Hasan confronteert de Israëlische professor, Robert S. Wistrich, met de bedenkelijke standaarden van het ‘nieuwe antisemitisme’.

Het gesprek neemt een interessante wending aan wanneer Mehdi Hasan enkele quasi-kritische uitspraken van Robert S. Wistrich ten opzichte van de islam en moslims bespreekt. Hierbij gaat het vooral om het gegeven, dat wanneer deze uitspraken – uitgesproken in een context waarin kritiek op Israël wordt geleverd – door hem als antisemitisch worden gecategoriseerd.

Bekijk hier het gesprek:

4 REACTIES

 1. Joden zijn dus ook antisemitisch want zij leveren OOK kritiek op Israel…………raar maar waar…Professor speelt met mensenlevens en verdedigt Israelische genocide…..onder t mom van “antisemitisme” ( Palestijnen zijn trouwens ook Semitisch)

 2. Joodse burgerrechtenbeweging VS tegen Wilders

  WASHINGTON –
  De uitnodiging aan Geert Wilders van twee Republikeinse afgevaardigden om in Washington te komen spreken heeft niet alleen kwaad bloed gezet bij de islamitische Congresleden, maar heeft ook geleid tot bezorgdheid bij de invloedrijke Joodse burgerrechtenbeweging ADL. Ook de Democratische Joodse lobbygroep NJDC is niet blij met de komst van de PVV-leider. De uitnodiging moet volgens deze organisaties worden ingetrokken.
  Geert Wilders tijdens een eerder bezoek aan de VS in 2009.
  Geert Wilders tijdens een eerder bezoek aan de VS in 2009.
  Foto: AFP
  „Als leider van de Partij van de Vrijheid heeft Wilders blijk gegeven van giftige antimoslim-, onverdraagzame en uiterst beledigende zienswijzen”, stelt de ADL in een verklaring. Met de uitnodiging van de Republikeinse Congresleden Steve King en Louie Gohmert veegt de organisatie de vloer aan.
  „De heer Wilders heeft het recht om zijn mening te uiten. Maar een platform geven aan een man die een internationaal symbool is voor moslimhaat geeft hem niet alleen geloofwaardigheid maar bewijst ook een slechte dienst aan het Congres dat is opgericht om te voldoen aan het Amerikaanse ideaal van tolerantie.”
  De National Jewish Democratic Council is al even uitgesproken in zijn visie op Wilders, die zich in Nederland als vriend van de Joodse staat profileert. „In zijn rol als leider van de PVV in Nederland heeft Geert Wilders zich een onverbeterlijke fanaticus getoond die miljoenen mensen heeft gedemoniseerd om geen andere reden dan hun religie.”
  ‘Xenofobisch individu’
  „Het is al erg genoeg dat de Afgevaardigden King en Gohmert het Wilders – die bewezen heeft een xenofobisch individu te zijn – toestaan hun evenement bij te wonen, maar dat alles verbleekt door hem er zelfs actief voor uit te nodigen”, aldus de NJDC. King en Gohmert moeten de uitnodiging intrekken en hun excuses aanbieden.
  Verscheidene Congresleden hadden vorige week al in een brief de Amerikaanse regering opgeroepen Wilders de toegang tot de Verenigde Staten te ontzeggen omdat hij heeft aangezet tot „antimoslimagressie en -geweld”. Ook de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden is aangeschreven om zich te keren tegen de uitnodiging.

  Zo, nu mijnheer Zorro weer die overal wel een Joods complot ziet. Net als zijn landgenote de loopse Juffer Yasmini Haifi. In ieder geval hebben Joden veel meer respect voor Moslims dan moslims onderling.

 3. niets aan yahu –moeten gevangen gezet wordfen.
  of we moeten dan in Holland die 1500 nederlanders—uit israhell halen en ook hier berechten of liever de vredespaleis laten opdoeken uit Holland.
  wat gaan wij doen met zulke ondankbare honden?
  altijd die zelfde soort.
  dan witte poltie in de us die voor problemen sorgen of de witte politie in Holland of die witte in israhell –altijd die zelfde —die Hitler ook heeft aangepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.