Film Fièvres van Frans-Marokkaanse regisseur in première

fieOp donderdag 7 mei aanstaande gaat de film Fièvres, van de Frans-Marokkaanse regisseur Hicham Ayouch, in première in de FilmHallen te Amsterdam. Fièvres vertelt het verhaal van de getroebleerde 13-jarige Benjamin die, als zijn moeder in de gevangenis belandt, bij zijn vader Karim terecht komt.

Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet. Veertiger Karim woont met zijn ouders in een kille Parijse buitenwijk en ondergaat zijn bestaan in de luwte gelaten. De komst van Benjamin – onaangepast en agressief – gooit hun leven overhoop. Karim wordt gedwongen zijn apathie te overwinnen om nader tot zijn zoon te komen. Ondertussen struint Benjamin door de buurt en raakt hij bevriend met de zonderlinge dichter en onverwachte zielsverwant Claude.

Rauw, poëtisch en intens. Fièvres is een aangrijpend drama over het opgroeien tussen de grijze flats van een grauwe buitenwijk. Een actuele film over de moeizame relatie tussen een vader en een zoon, over eenzaamheid en de drang te ontsnappen aan een uitzichtloos bestaan.

Fièvres is het succesvolle debuut van Hicham Ayouch, de jongere broer van Nabil Ayouch bekend van Les Chevaux de Dieu (2012).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.