Jongeren verstoren Dodenherdenking

dodenherdenkingIn Hoofddorp, Bergen op Zoom en Zoetermeer is maandag de Dodenherdenking verstoord. Burgemeester Theo Weterings van Hoofddorp noemt het onverteerbaar dat in zijn gemeente een groep jongeren de herdenkingsactiviteiten hebben verstoord. De groep jongeren fietste maandag langs het monument waar een herdenking werd gehouden en gilde en schreeuwde bij het passeren van de menigte. Een filmpje hiervan is op Facebook geplaatst.

Ook in Bergen op Zoom werd maandag een herdenking verstoord. Op het moment van de twee minuten stilte, riepen langsfietsende jongeren leuzen over Palestina. Zo zou er zijn geroepen: ‘Palestina, Palestina, kankerhomo’s. Jullie zijn de volgende.’ De politie is op zoek naar twee mannen.

In Zoetermeer werd een 40-jarige man aangehouden tijdens Dodenherdenking. Hij wilde vlak voor het spelen van het taptoesignaal door een afzetting heen, schrijft Omroep West. De man zou een bekende zijn van de politie. (Bron/ lees verder: de NOS)

Vermoeiend multi cultie? Zou bijna n4 letterwoord gebruik is niet in stijl met deze herdenking. Respect aub!

Posted by Ingrid Beliƫn on maandag 4 mei 2015

6 REACTIES

  1. Onder hen die vielen zijn Marokkanen, respect voor hen zou je sieren en waardering voor een mensenleven (ook is t maar een moslim) idemdito.

  2. Peter=de naam. Ja, respect voor hen die vielen en aan wie wij de vrijheid te danken hebben. Maar is de bezetting ook niet voor de meeste ontwikkelingslanden ergens goed voor geweest? Want toen zagen de koloniale grootmachten in ( Nederland, Belgiƫ, Engeland, Japan) wat de bezetting allemaal teweegbracht; het leed dat zij anderen toebracht werd hen ook aangedaan. Dus ook respect voor de (Duitse) gesneuvelden die meegeholpen hebben om de ontwikkelingslanden te bevrijden. Maar ach, ikz al nu wel een nazi sympathisant zijn.

  3. Afgelopen nacht hebben 2 dronken idioten kransen bij het monument op het stadhuisplein achter de hekken weggehaald en over de straten gesmeten.
    De mannen uit Dordrecht en Schoonhoven zijn ter ontnuchtering ingesloten en zullen met een schikking worden heengezonden.
    Er is amper ophef of commotie over.
    Als dit…………………….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.