Activist Al-Jaberi krijgt veel steun

Activist Abulkasim Al-JaberiActivist Abulkasim Al-Jaberi heeft zijn uitspraak ‘fuck de koning, fuck de koningin en fuck het koningshuis’ gedaan in de context van een anti-racisme demonstratie. Dat heeft de Nederlandse schrijver en activist van Iraakse afkomst woensdagavond gezegd in het televisieprogramma Pauw.

Gisteren is gebleken dat het OM hem wil vervolgen voor zijn uitspraken. Al-Jaberi stond daar naar eigen zeggen uit solidariteit met de zwarte gemeenschap die vecht tegen Zwarte Piet. Volgens hem komen de duidelijkste signalen van het koningshuis, die jaarlijks in een gouden koets rondrijdt, met goud dat gestolen is uit de derde wereld en met een koets vol afbeeldingen van slaven.

De activist, die in het verleden werkte als journalist in Egypte en momenteel actief is in de anti-racisme beweging en de Palestina solidariteitsbeweging, krijgt bijval van andere activisten. Zo is vannacht het Paleis op de Dam in Amsterdam beklad met de leus ‘Fuck de koning’. Op twitter is de hashtag #fuckdekoning trending topic.

10 REACTIES

 1. En ook ik steun Al Jaberi. Als men onder het mom van vrijheid van meningsuiting de islam en Mohammed beledigt, provoceert en moslim neerzet als gevaarlijk en achterlijk, mag Al Jaberi eenzelfde mening over het Koningshuis hebben. De Officier die hem vervolgt is knettergek en geen knip voor de neus waard !
  Waarom heeft Al Jaberi zo een haat jegens het Koningshuis ? Wellicht omdat Maxima de dochter van een massamoordenaar is ?

 2. Ben ik het ook mee eens. Uiteraard moet deze al Jaberi kunnen zeggen dat die bolle hamster een eind moet opneuken met zijn middeleeuwse kermis.
  En moslims zijn zo debiel als een draaideur, vooral die blauwe grapjurken uit Indonesiƫ.

 3. Hij mag de vrijheid nemen om een mening te uiten. Laat een rechter dan maar bepalen wat wel en niet kan. Verder is t jammer dat deze provocateur zoveel aandacht krijgt. Dat is ie in het geheel niet waard.

 4. Vrijheid van meningsuiting kent grezen. Die heeft deze activist overschreden, net zo als Wilders, Samson en dat soort figuren. Allemaal dienen ze voor de rechter te verschijnen, vind ik. Wilder niet dan deze activist ook niet. En dit is precies de bedoeling van deze activist.

 5. als de koningen op de wereld hun houding ten oopzichte van volkeren en burgers niet verandert …dan heeft deze man toch gelijk.
  maar waar begint het onrecht….bij de koning en koningin?
  verander de wereld en begin bij je zelf.
  en als deze konings huizen -zelf niet gaan veranderen ,dan vragen zij om een opstand.
  dus zeg ik tegen konings gezinde mensen geef dit door …vorr het te laat is…

 6. ik denk dat Rachid gelijk heeft ook anderen gaan hun grenzen verleggen…als wilders (die gek het kan) waarom die anderen niet de rechters uitdagen……totdat ….dus rechters denk goed na ….jullie hebben 300 jaren van indonesia en Suriname geprofiteerd en ……nu ….want als het misgaat in deze landen dan kunnen deze landen niet meer overeind komen….dan zullen wij die rechters maar als gevangen bewaarders gebruiken…..of als …..
  in het Surinaams zeggen wij wie bloemen zaait zal bloemen oosgten wie rotsooi zaait zal rotsooi oogsten….
  dus de 5 wijze rechters…..let op wat jullie doen…
  macht is niet voor altijd….dat weten vele leiders op de wereld …..al….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.