Amnesty komt met keihard rapport over Marokko: stop met martelen!

Martelingen in MarokkoIn Marokko worden nog altijd veel arrestanten gemarteld. Amnesty International luidde daarover vanochtend de noodklok en presenteerde een rapport over de mishandelingen. In het rapport komt de organisatie met alarmerende meldingen over misdrijven die plaatsvinden in Marokkaanse gevangenissen.

Regelmatig worden gedetineerden daar afgeranseld, psychisch mishandeld en seksueel misbruikt. Meestal gebeurt dat om bekentenissen af te dwingen.

Volgens Amnesty verklaren Marokkaanse autoriteiten al jarenlang een einde te maken aan de martelingen. Zo heeft koning Mohammed VI in het verleden gezegd marteling niet te tolereren, waarna serieuze stappen zijn gezet waaronder door nieuwe wettelijke maatregelen aan te kondigen. Maar ondanks deze stappen komt marteling nog steeds veel voor in Marokko.

Amnesty International roept de Marokkaanse autoriteiten op marteling en mishandeling uit te roeien door ervoor te zorgen dat
* advocaten altijd aanwezig zijn bij politie-ondervragingen van alle verdachten;
* aanklagers en rechters berichten van marteling en mishandeling onderzoeken, en verantwoordelijk worden gehouden als ze dit niet doen, en
* mensen die melding maken van marteling tegen wraakacties worden beschermd.

Bekijk hier het rapport.

4 REACTIES

 1. In islamitische landen hoort geen plaats te zijn voor “martelen”….!

  Bekend is ook de anekdote van de vrouw die een kat liet verhongeren en daardoor naar de Hel ging……..

  Dus een dier mensen, laat staan een mens!

  Het beleid in die landen moet grondig worden herzien. Allerlei verleidingen van buitenaf om in ruil voor economische belangen bepaalde mensen te martelen is ongeoorloofd! Zulke ambtenaren alsmede hun leidinggevenden moeten worden opgespoord en berecht worden!

 2. Nieuws voor Zeuro, alle islamitische landen martelen. Is er niet één uitzondering dan? Eh.. nee.. en des te meer islam, des te meer worden er martelingen uitgevoerd en des te wreder de martelingen die moeten worden ondergaan.
  Wordt martelen soms aanbevolen in islam? Eh.. ja.. bijvoorbeeld Koran 24:2 waar niet alleen wordt aanbevolen te martelen zonder reden maar ook de natuurlijke neiging tot medelijden met de martelaar te onderdrukken èn je moet medemoslims van het martelen laten meegenieten.
  Verder is natuurlijk heel de basis van de islam (maar daarin verschilt het dan weer niet van christendom) dat gelovigen zich op voorhand al mogen verheugen over martelingen waarvan ze elkaar telkenmale overtuigen dat die later worden uitgevoerd. Dat sadisme dat eigen is aan gelovigen wordt bevorderd door het geloof in een God dat zijn onzekerheid compenseert door ongelovigen eeuwig te laten martelen in een door een speciaal voor dat doel aangestelde beul in een speciaal ingerichte martelkamer met speciaal voor dat doel ontworpen martelmethoden.
  Dus helemaal mysterieus is de neiging van islamitische landen het huis van martelingen te zijn niet echt.

 3. Fritz,

  je bedoelt net als wat Nederland doet in Mali en Syrie, bommen laten regenen en ondertussen duim omhoog en een glimlach in de cockpit?????

  Fritz, kijk in de spiegel en schrik niet want je bent niet wat je ziet.

 4. Jij bent precies degene die over kijken in spiegels moet beginnen. Je ziet waarschijnlijk helemaal niets en je reageert waarschijnlijk sterk op knoflook door in een vleermuis te veranderen.
  Heb je die pot met goud aan het eind van de regenboog trouwens al gevonden of niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.