“Nog 60 personen extra in de gaten gehouden in Amsterdam”

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der LaanDe Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft aangegeven dat een kleine zestig personen in de gaten worden gehouden omdat er zorgen zijn over radicalisering. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met AT5.

Volgens hem is dat aantal niet gegroeid sinds een half jaar geleden. In vergelijking met twee of drie jaar geleden is het aantal juist wel gegroeid.

Volgens Van der Laan gaat het om jongeren die hetzelfde profiel hebben als de personen die te vinden zijn in de Top 600-lijst van jonge, gewelddadige criminelen die door de gemeente is opgesteld. ‘De een kiest voor criminaliteit, de ander kiest voor radicalisering.’ (Bron/ lees verder: AT5)

4 REACTIES

 1. En allen afkomstig uit Marokko en qat kauwende Somalische zeepiraten. Ik zou zeggen, schop ze toch zo snel mogelijk het land en aub geen integratieprojecten voor deze moordmachines.

 2. Okay en dat weet jij hoe? We hebben ook te maken met autochtone Nederlandse bekeerlingen die hard radicaliseren. Die zijn dan misschien wel in de minderheid, maar niet de minst radicale. Wat moet met je dat soort autochtonen die niet meer compatibel zijn met Nederland?

 3. Veel bekeerlingen zijn zwaar geradicaliseerd.
  Zij zijn een ernstige bedreiging voor Nederland.
  Alleen heeft de Nederlandse overheid zich gefocust op De Marokkaanse jongeren en is daarbij te veel andere groepen uit het oog verloren.
  Dit wreekt zich nu door dat men geen grip meer heeft op de situatie.
  Dus zoekt menrweer een doelgroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.