Acteurs prostitutiefilm Marokko bedreigd

De speelfilm Much Loved mag in Marokkaanse bioscopen niet worden vertoond.Twee Marokkaanse acteurs die een rol spelen in de Frans-Marokkaanse film “Much loved” zijn in de voorbije dagen bedreigd vanwege hun rol in de controversiële film.

Vrijdag liet hoofdrolspeelster Loubna Abidar weten dat ze meerdere doodsbedreigingen heeft gekregen. Aan de Marokkaanse zender ChoufTV liet één van de acteurs die de rol van Saudi in “Much loved” vertolkte, weten dat hij in Casablanca met een mes is bedreigd door een man die hem vertelde dat hij Marokko in “een slecht daglicht” plaatste.

“Much loved” is een film van de Frans-Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch. Het vertelt het verhaal van de verborgen prostitutie in Marokko en is door de autoriteiten verboden. Met name de hoeveelheid naakt en het explicite taalgebruik zijn omstreden.

“Much loved” wordt nog nergens in de bioscopen gedraaid, maar is in de afgelopen weken onderwerp van felle discussies. Fragmenten waren online al te zien:

1 REACTIE

  1. De film is niet om een taboe te doorbreken, want het oudste beroep kom je overal in de wereld tegen en iedereen kent t…het is meer om van zulke “materiaal” toegankelijk te maken voor t grote publiek…dus meer de moraal van het volk verzwakken…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.