Amerikaanse moslima werd onterecht baan geweigerd

Amerikaanse moslima werd onterecht baan geweigerd om hoofddoek Een Amerikaanse moslima die een hoofddoek draagt en daarom geen baan bij een kinderkledingwinkel kreeg, heeft maandag gelijk gekregen van het Amerikaanse hooggerechtshof in een zaak die zij had aangespannen.

Volgens het Amerikaanse hooggerechtshof werd de 17-jarige Samantha Elauf in 2008 in de stad Tulsa (Oklahoma) ten onrechte een baan geweigerd door de firma Abercrombie & Fitch.

In 2013 had Abercrombie & Fitch na de nederlaag in een ander geding over de islamitische hoofddoek de kandidate een schadevergoeding betaald en zijn kledingvoorschriften versoepeld. (Bron/ lees verder: NRC)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.