Maak plaats voor… de Mipsters!

Mipsters: hippe moslima'sZe dragen sneakers, skinny jeans, opvallende zonnebrillen én een hoofddoek. In grote steden als Londen, Amsterdam en New York wordt het straatbeeld de laatste jaren steeds vaker opgefleurd door hippe moslima’s, ook wel mipsters (moslim + hipster) genoemd.

Het zijn doorgaans jonge vrouwen die van mode, kunst en creativiteit houden maar ook volgens de islamitische tradities willen blijven leven.

In de islamitische wereld krijgen deze vaak jonge vrouwen veel lof, maar ook bakken met kritiek omdat ze volgens velen zich als vrouw bescheidener horen te kleden.

Hieronder een aantal voorbeelden waaronder onderstaand filmpje:

Outfit of the evening ????

Een foto die is geplaatst door Saraah Dii (@saraahdii) op

8 REACTIES

 1. De hoofddoek heeft voor mij totaal geen toegevoegde waarde en ik zal een moslims met hoofddoek niet anders, d.w.z. respectvoller, gaan behandelen dan een vrouw zonder hoofddoek. Volgens mij mag dat ook niet van de Islam dus het is bullshit om het dragen van een hoofddoek met de Islam te associeren.

 2. Behalve dat hier aan het doel van de kledingregels voor vrouwen word voorbij gegaan.

  De reden dat Mohamed vrouwen adviseerde om zich niet sexy op straat te begeven was voor hun veiligheid omdat ze anders zouden worden aangerand en verkracht.

  Als je dan toch volgens mohamed zijn regels wilt kleden, ga je dan niet opeens mooi en sexy kleden.

  Er is niets stommer dan een moslima met een hoofddoek en hoge hakken en een strakke broek aan en een shirt waar haar tieten duidelijk zichtbaar zijn.

  Of je wilt er sexy bij lopen, of als een religieuze vrouw. Maar beide tegelijkertijd kan niet.

 3. @Jaba, ik ben het helemaal met jou eens. Maar aan de andere kant weet jij toch wel hoe hypocriet Marokkaanse mensen zijn ? Zitten graag anderen belerend de les te lezen terwijl het zelf de grootse zondaren zijn en hypocriet o zo kenmerkend. Ik weet waarover ik spreek.
  Heb een oughti geholpen met haar claim bij schadefonds. Zij kreeg een enorm bedrag uitgekeerd. Binnen no time was zij genezen van haar huilbuien en klachten. Zodra het om geld gaat weten Marokkaanse moslima’s de zaak behoorlijk te manipuleren. Daar schijt ik graag de grootste hoop op. Met of zonder hoofddoekjes.

 4. Zijn oom Achmed en neef Ibadullah te ver gegaan in hun ruzie over een erfenis met hun neef Hakki, een politieman uit Bunschoten? Die vraag stond gisteren centraal bij rechter in Utrecht. De agent eiste daar een contact- en straatverbod tegen zijn oom uit Bunschoten en diens zoon uit Amersfoort.
  Volgens de agent hebben zijn familieleden een hekel aan de politie. Dat zou de reden zijn waarom ze hem al jarenlang lastigvallen. Hij werkt al 20 jaar bij de politie.

  Op 14 maart liep de zaak ernstig uit de hand, toen de agent op de St Nicolaasweg in Bunschoten zou zijn klem gereden door zijn oom. Die reed de agent tegen de grond en zou hem hebben bedreigd met een stuk hout.

  Ziek thuis
  De agent, die ziek thuis zit met psychische klachten, deed aangifte tegen zijn oom en neef. De politie doet onderzoek naar deze zaak. De auto van de oom is in beslag genomen. De officier van justitie legde al een contact- en straatverbod op. Gedurende het onderzoek mochten oom en en neef niet in de buurt van de woning van de agent komen.

  Dat verbod liep af en de agent stapte naar de rechtbank met als eis en locatieverbod voor de hele gemeente Bunschoten voor de neef. Hij eiste ook dat zijn oom, die in Bunschoten woont, meer dan een kilometer uit de buurt van zijn huis blijft. Volgens de agent kan zijn oom daardoor gewoon doorgaan met het afleggen van bezoeken aan de moskee. Die is immers meer dan dan een kilometer van het huis van de agent verwijderd.

  Boekhouding
  De oom en de neef zijn het hier helemaal niet mee eens. Hun versie van het verhaal is, dat er iets heel anders speelt. De agent zou de boekhouding van hun oma doen. Daarbij zou hij zichzelf hebben verrijkt: ,,Hij heeft zijn huur betaald met geld van onze oma.”

  De oom had om dat aan te tonen tassen vol spullen over de erfenis meegesleept naar de rechtbank. De rechter had echter geen zin om zich daarover te buigen. Hij maakte de familie duidelijk, dat het kort geding ging over een straatverbod en niet over de erfenis.

  De rechter beslist op 26 juni over een eventuele toewijzing van het het straatverbod.

  Dit bedoel ik dus. Geld geld en nog eens geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.