Protesten in Marokko tegen rechtszaak korte rokjes

RokIn diverse steden in Marokko zijn vrouwen de straat op gegaan om te protesteren voor meer vrijheid. Aanleiding hiervoor is de arrestatie en de vervolging van twee vrouwen die vlak voor het begin van de ramadan in minirokjes op straat liepen.

Sanaa en Silham, 23 en 26 jaar oud, werden lastiggevallen toen zij met mini-rokjes aan drie weken geleden een markt bezochten in Inezgane, een stad vlak bij de badplaats Agadir. Toen ze de politie inschakelden, waren zij meegenomen naar het bureau. Kooplieden hadden geklaagd over hun ‘onfatsoenlijke’ kleding.

Maandagavond gingen demonstranten in vijf grote Marokkaanse steden de straat op om te protesteren tegen de vervolging van de vrouwen. Ook op internet protesteerden mensen door foto’s op sociale media te plaatsen van zichzelf in een rok. De verwachting is dat de vrouwen, die ook voor de rechter in een rok verschenen, worden vrijgesproken. (Bron/ lees verder: de NOS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.