500 advocaten steunen mini-rokjes dragende vrouwen in Marokko

RokDe twee Marokkaanse vrouwen die voor de rechtbank moeten verschijnen na het dragen van minirokjes op straat tijdens de ramadan, worden bijgestaan door zo’n 500 Marokkaanse advocaten.

Maandagavond gingen demonstranten in vijf grote Marokkaanse steden de straat op om te protesteren tegen de vervolging van de vrouwen. Nu hebben zich ook zo’n 500 advocaten aan de kant van de vrouwen geschaard en ‘vertegenwoordigen’ de twee. “Omdat de rechtszaal beperkt was in ruimte, hebben maar 200 advocaten de zitting kunnen bijwonen,” getuigde Fouzia Assouli van de vrouwenrechtenorganisatie LDDF.

Momenteel staat in de Marokkaanse wet dat iedereen die schuldig wordt bevonden aan publieke obsceniteiten zoals grove onzedigheid voor een maand tot twee jaar de cel in kan. (Bron/ lees verder: NewsMonkey)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.