Eid-gebed op grasveld in Amsterdam

eid buiten in AmsterdamVoor het eerst is vandaag in Amsterdam op grote schaal op een grasveld naast de moskee El-Oumma het Eid-gebed gehouden.

Honderden mannen en vrouwen verrichten het gebed buiten en sluiten hiermee de heilige maand Ramadan. Eid-Mubarak iedereen.

eid buiten in Amsterdam
(Klik op afbeelding om te vergroten)

2 REACTIES

 1. Volgens zijn broer is de baas van kapsalon Modern in Kanaleneiland normaal de rust zelve. ,,Dat weten ze, daarom treiteren ze hem zo.” Woensdag liep het zoveelste avondje ‘winkeliers pesten’ zo uit de hand dat de kapper zich niet meer in kon houden.

  Wij zijn ook jong geweest, maar de grote bek die de jongens van vandaag opzetten, is echt ongelooflijk
  De broer van de gearresteerde kapper
  Op straat ontstond een vechtpartij tussen de provocateurs en de ondernemer. ,,Als je jarenlang hebt ingehouden en het probleem verandert niet, dan verlies je je geduld een keer,” zegt de broer van de kapper, die gisteren bij afwezigheid van de eigenaar de honneurs waarnam.

  De kapper zat gisteren nog vast omdat hij een agent raakte met de schaar waarmee hij een van de jongeren aanviel.

  Meerdere winkeliers zeggen dat de pesterijen en de overlast van de jongeren die er op straat rondhangen al jaren gaande zijn. ,,Meisjes lastig vallen, winkeliers provoceren, het gaat maar door, zegt een van de winkeleigenaren, die een zaak heeft aan de Vasco da Gamalaan. Hij heeft niet gezien wat er woensdagavond is gebeurd bij de kapper om de hoek. ,,Ik was zelf aan het werk, maar ik kan het wel uittekenen.”

  Verharding
  Volgens het projectteam dat namens de gemeente, politie en justitie de problemen van jeugdgroepen probeert aan te pakken, verhardt de houding van de criminele en overlastgevende jongeren. Dat kan de broer van de gearresteerde kapper alleen maar beamen. ,,Wij zijn ook jong geweest, maar de grote bek die de jongens van vandaag opzetten, is echt ongelooflijk. Jongens van 14, 15 jaar schelden volwassen ondernemers verrot als ze vragen of ze iets verderop willen gaan staan.”

  Het gaat ook ten koste van de klandizie, beweert hij. ,,Mensen durven niet tussen die jongens door te lopen als ze naar de kapper willen. Dat kost veel omzet.”

  Hinderlijk volgen
  Samen met politie, de moskee, ouders en jongerenwerkers de jongeren tot rede proberen te brengen, wil maar niet lukken. Daarom kiest de overheid voor de ‘integrale aanpak’: hinderlijk volgen, praten met ouders en ingrijpen waar nodig.

  Iemand arresteren voor vervelend gedrag, gaat echter niet, zegt politiewoordvoerder Ellen de Heer. ,,Maar we hebben wel degelijk goede afspraken gemaakt met alle partijen. Als er overlast is, komen we erheen om de jongens weg te sturen. Ook strafrechtelijke doen we alles wat mogelijk is.”
  Lees ook

  Het weer die K@@ Marokkanen die zich als varkens gedragen. Jammer dat de kapper het vergeten was om de schaar in de stinkende hol van die K** Marokkanen te steken. Gelukkig weet de politie hoe zij met het schorem moet handelen. Jammer dat Hendriquez een Arubaan was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.