“Oudste” koranfragmenten gevonden in Britse bibliotheek

koranDe universiteit van Birmingham laat weten dat ze mogelijk de oudste fragmenten van een koran in haar bezit heeft. Uit onderzoek blijkt dat het manuscript zeker 1.370 jaar oud is. Dat betekent dat de schrijver ervan in dezelfde tijd heeft geleefd als de profeet Mohammed (vzmh).

De koranfragmenten zijn gevonden tussen de bladzijden van een jonger exemplaar van de Koran in de eigen universiteitsbibliotheek.

De korandelen maakten deel uit van een collectie van 3000 documenten uit het Midden-Oosten. In de jaren twintig van de vorige eeuw kwam de collectie in het bezit van de Universiteit. Volgens een hoogleraar aan de universiteit zijn de teksten uit de fragmenten bijna hetzelfde als die uit de korans die nu gebruikt worden. (Bron/ lees verder: NU.nl)

3 REACTIES

  1. Ben benieuwd of creationistische moslims die bij tijd en wijle aan komen kakken met “Harun Yahya” nu opeens wel gaan geloven in koolstofdatering bij uitzondering.
    Daarnaast is het altijd maar de vraag of de tekst op een stuk perkament net zo oud is als het perkament. Je dateert niet de inkt en eerdere teksten kunnen heel grondig worden gewist. Voorzichtig scepticisme is er kennelijk ook al in de islamitische wereld, aldus NYT: “Saud al-Sarhan, the director of research at the King Faisal Center for Research and Islamic Studies in Riyadh, Saudi Arabia, said he doubted that the manuscript found in Birmingham was as old as the researchers claimed, noting that its Arabic script included dots and separated chapters — features that were introduced later. He also said that dating the skin on which the text was written did not prove when it was written. Manuscript skins were sometimes washed clean and reused later, he said.”

  2. Fritz, dit is zelfkritiek, dit is een vereiste in de islam, geloof niet alles wat je ziet of denkt maar verifieer! hier kun jij ook van leren Fritz, ga aan de slag let de Bijbel en je zult wodneren zien! heb je ooit de inleiding gelezen vand e Bijbel??? Schrijvers onbekend en pas later geschreven en evangelie van Barnabas zomaar genegeerd! en vervolgens besluit een gast in t verleden dat er een drie eenheid is en alles wat daartegen indringt is natuurlijk ketters….en vervolgens staat de Paus op en zegt ie, weet je wat; ik ben God en nu hebben jullie alleen maar mij te gehoorzamen!! Je zou bijna zeggen dat ie op de Antichrist lijkt!

  3. Klopt Zorro, islam en moslims staan wereldwijd bekend om hun ongeëvenaarde vermogen to zelfkritiek. En de islamitische wereld is vervuld van wetenschappelijke aspiraties, enorm belezen en erudiete bevolkingen, en de wetenschappelijke output van de islamitische wereld overstijgt dan ook verre dat van de rest van de wereld.
    Er is ooit een tijd geweest dat je dit zou kunnen beweren zonder terecht te worden uitgelachen. Die tijd is voor altijd voorbij. En hoe graag hij het ook misschien zou willen, dat is niet de verdienste van de Paus. Deze doodlopende weg zijn moslims als collectief helemaal op eigen houtje in gegaan. Er zijn geen tekenen te bekennen dat men deze dwaasheid op afzienbare termijn zal leren inzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.