Allochtonen doen vaker beroep op zorgverzekering

huisartsAllochtonen doen vaker een beroep op hun zorgverzekering dan autochtone Nederlanders. De zorgkosten die de eerste groep maakt vallen dan ook dertien procent hoger uit. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die de zorgkosten, bekostigd vanuit het basispakket, heeft berekend per bevolkingsgroep over het jaar 2013.

Antillianen en Surinamers maken de hoogste kosten met respectievelijk 2049 en 2016 euro, tegenover 1652 euro per jaar voor een autochtoon. Marokkaanse en Turkse Nederlanders zaten volgens het onderzoek net onder de 2000 euro per persoon.

De reden voor dit verschil kan deels verklaard worden doordat relatief veel allochtonen behoren tot de laagste inkomensgroep of in de bijstand zitten. Autochtonen met een soortgelijk inkomen behoren namelijk ook tot de groep die de meeste zorg van het basispakket nodig hebben. (Bron/ lees verder: ZorgWijzer)

3 REACTIES

  1. allocatonen maken de kosten en halen t budget neer van Nederland, dus allochtonen slecht voor de schatkist dus redeneer verder…..autochtonen moeten daarom allochtonen verafschuwen, dus racisme stimulerend nieuws! wie zit erachter? de Kerk of PVV!

  2. Zorro…het ligt veel makkelijker, of een eigen potje zorgverzekering, gevuld door de allochtonen, en alleen te gebruiken door de allochtonen….pot leeg pech!
    Of de allochtonen meer laten betalen, het blijkt dat dat dus reƫel is!
    Of de allochtonen, slechts zover ‘mee laten eten’ naar de jaren dat zij hiervoor hebben betaald!
    Zie je wel het is niet zo moeilijk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.