Mohamed B. hoort eis

rechterMohamed B, de man die in de afgelopen maanden werd beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag, krijgt vandaag te horen welke straf het OM tegen hem eist. De 27-jarige man die in Amsterdam woonde, zou een aanslag hebben willen plegen op politiemensen en militairen in Nederland.

Zelf ontkent hij alle beschuldigingen. Hij zou zich enkel aan stoerdoenerij schuldig hebben gemaakt, omdat hij indruk op vrouwen wilde maken door te vertellen dat hij in Libië is geweest voor een gevechtstraining. Ook gedroeg hij zich westers: hij rookte, dronk alcohol en praatte niet over het geloof.

Maar voor het OM is dat niet reden genoeg om B. niet serieus te nemen. Zo schreef B. bijvoorbeeld een recept voor een bom en een eed van trouw aan de leider van Islamitische Staat (IS). Ook schreef hij een brief aan het Nederlandse volk en de regering: „Deze brief is van de volgelingen van de islamitische staat aan de Nederlandse regering. Als zij deelneemt aan de duivelse coalitie tegen de staat (…) bij Allah dan zullen uw dagen zwart zijn.” (Bron/ lees verder: het Reformatorisch Dagblad)

3 REACTIES

 1. De rechtbank dient dient onbevoegd verklaard te worden want er wordt recht gesproken in naam der Koning. Zoals uit de afbeelding blijkt, wordt Nederland nog steeds door Beatrix geregeerd (samen natuurlijk met de regering) wat niet juist. Koning is Willem Alexander en diens portret hoort in de rechtszaal te hangen.

  En Mohamed B. is de zoveelste labiele Marokkaan die in naam van de Islam indruk probeert te maken maar nu een zielig hoopje mens is dat aan strafvervolging probeert te ontkomen. Zijn de Marokkanen nu werkelijk zo achterlijk om het een en ander schriftelijk vast te leggen ? Van mijn part mag labiele zieke Mohammed B voor 15 jaar het gevang in.
  Gelet op de gebeurtenis van de voorbije week neem ik elk dreigement serieus. Wilders en de PVV winnen alleen maar aan stemmen dankzij dit soort lafhartig onderkruipsels.

 2. Ik gedraag me niet Westers kennelijk: ik rook niet, ik drink niet en ik praat juist wel over het geloof. Alleen ik lieg ook niet, dus dat is dan niet in een positieve zin.
  Dit plaatje is niet recent, Mimoun. Er hangt nu vaak ofwel een portret van Onze Olijke Bolleke , of wel een kunstwerk dat hem moet voorstellen op de een of andere manier. Zo heb je meer van die malle tradities die feitelijk nergens op slaan. Een rechtszaal moet ook minimaal twee deuren hebben, de rechter (m/v) moet een aparte deur zodat ie/ze de zaal al onafhankelijk binnenkomt. Alle andere piepels moeten door de linkse deur.
  **
  Het is trouwens een eis, geen uitspraak (die is op 8 september.) Maar ook al besluit de rechtbank tot onmiddellijke vrijlating over te gaan, de beste man heeft zijn eigen leven voor de duur ervan verneukt. En naar Marokko hoeft ie al helemaal niet meer te gaan.
  Het OM kan denk ik moeilijk een hogere straf eisen als iemand als Mohammed A. uit Delft die in een auto vol wapens werd aangehouden op weg naar een overval in de haven van Scheveningen om zijn broeders in de IS van meer poet te voorzien (die kleine Yezidi meisjes op de slavenmarkt zijn nou eenmaal niet gratis he?) ook maar 4 jaar kreeg. Een oplossing hiervoor is denk ik om Nederlandse rechters medeverantwoordelijk te stellen voor de misdaden van terroristen die ze vrijlaten. Dat zal ze misschien wat minder roekeloos laten omgaan met andermans leven.

 3. Fritz,

  je ontwricht een democratie met je uitspraak over de rechters!

  elke persoon is onschuldig tot het tegendeel bewezen is…..

  wat ik van jou overigen wil weten, omdat jij toch wel een serieze gesprekspartner bent, welke redenen voor jou maken dat IS is wat t is? vanwege de handel in Yezidi meisjes? is de hele staat (IS) daarvoor verantwoordelijk of waren t individuen die handel in Yezidi’s drijven? Op welke punten? vind jij dat die groep niet deugt? Zij waren er als verzet tegen de Amerikaanse bezetting van irak vervolgens in Syrie voor de bevrijding van de afgeslachte Syrische burgers?

  Waarom wordt de IS massaal als verwerpelijk gestempeld?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.