Politicus wil Olympische Spelen 2028 naar Marokko halen

Moncef BelkhayatEen Marokkaanse politicus in Casablanca heeft de stad beloofd de Olympische Spelen van 2028 naar Casablanca te halen als hij de lokale verkiezingen wint. De oud-minister van Sport en Jeugd doet mee aan de verkizingen voor president van de regio Grand Casablanca.

“De Spelen bestaan uit een olympisch zwembad, olympisch stadion, olympisch dorp en de infrastructuur. Al met al ligt het benodigde budget op slechts 38 miljard dirham (3,5 miljard euro)”, aldus Belkhayat tegenover Media24.

Als minister van Sport en Jeugd heeft hij diverse internationale sportevenementen naar Marokko gehaald, waaropnder de Afrika Cup en het WK voetbal voor clubs. Landen kunnen zich tot en met 2019 aanmelden om de Spelen van 2028 te organiseren. Vooralsnog hebben alleen het Hongaarse Boedapest en het Zuid-Koreaanse Busan zich officieel gemeld. (Bron/ lees verder: Morocco Wold News)

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.