Kenniscentrum in Marokko krijgt 2,5 miljoen euro

Het Nederlands Instituut Marokko (Nimar) in de Marokkaanse stad RabatHet Nederlands Instituut Marokko (Nimar) in de Marokkaanse stad Rabat krijgt een rijkssubsidie van bijna 2,5 miljoen euro om de kennis van elkaars cultuur te verdiepen en verbreden. Het geld komt van de ministers Jet Bussemaker van Onderwijs en Bert Koenders van Buitenlandse Zaken.

Universiteit Leiden is aangewezen om het onderzoek en onderwijs op het instituut te verzorgen. Daarmee wordt het instituut gered van de ondergang. De aankondiging is opmerkelijk omdat het ministerie van Onderwijs vorig jaar nog had besloot de subsidie stop te zetten.

Volgens Jet Bussemaker kan ‘het instituut met zijn kennis over de Arabische taal en cultuur een belangrijke rol spelen bij maatschappelijke vraagstukken, waaronder integratie’. De subsidie is bestemd voor vier jaar. (Bron/ lees verder: Rijksoverheid.nl)

Hieronder een aantal studenten van de NIMAR

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.