14-jarige moslim op school gearresteerd om zelfgemaakte klok

Ahmed MohamedDe 14-jarige Ahmed Mohamed is door vijf agenten gearresteerd omdat hij een zelfgemaakte klok had meegebracht naar school. De trotse jonge enigeer wilde het klokje tonen aan zijn leerkrachten, maar die vertrouwden hem niet.

Zijn leraar scheikunde noemde de klok mooi, maar raadde hem aan die aan niemand te tonen. Later op de dag werd de klok zelfs in beslag genomen door zijn lerares Engels. Nog later op de dag werd Ahmed plots uit de les gehaald door de directeur en vijf agenten. Hij werd meegenomen naar een centrum voor jeugddelinquenten waar onder meer vingerafdrukken werden genomen. Hij werd ook meteen van school gegooid.

‘Ik kon mijn ouders niet bereiken tijdens de ondervraging’, vertelt hij in een interview met The Dallas Morning News. ‘Ik voelde me niet als een mens, ze behandelden me alsof ik een crimineel was.’ De vader en advocaten van Ahmed plannen een gesprek met de politie, want zij vermoeden dat het incident er mee te maken heeft dat de 14-jarige jongen een moslim is. De raad voor Amerikaans-islamitische relaties spreekt van een geval van islamofobie.

Inmiddels krijgt Ahmed veel steun:

You’ve probably seen the story about Ahmed, the 14 year old student in Texas who built a clock and was arrested when he…

Posted by Mark Zuckerberg on woensdag 16 september 2015

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.