‘Ik ben moslim, maar ik ben geen …’

Ik ben moslim, maar ik ben geen ...Veel moslims krijgen vaak te maken met stereotyperingen en vooroordelen. Zeker in de nasleep van de 9/11 herdenking en met de hevige vluchtelingencrisis.

In onderstaand filmpje zien we jonge moslims vechten tegen deze vooroordelen.

Een aantal uitspraken dat ze doen:
* “Ik ben moslim maar ik word niet tegengehouden op de luchthaven omdat ik blank ben en mijn naam Tom is”,
* “Ik ben moslim maar ik ben niet homofoob”,
* “Ik ben moslim en ik houd van dansen” en
* “Ik ben moslim en mijn geloof leert mij om van iedereen te houden.”

19 REACTIES

 1. ik ben europeaan maar geen kolonist zou ik ook willen horen….en ik ben jood maar ben tegen de genocide op de palestijnen zou ik ook willen horen, dit is t bewijs voor moslim onderdrukking, gedwongen worden afstand te nemen wat er ind e media de lucht wordt ingeschoten wat moslims allemaal zijn!

 2. Ik zei dat jij meer model stond voor de gemiddelde moslim dan deze politiek correcte rolmodellen. Jij komt aan met de connectie tussen gemiddelde moslim en aanslagen plegen.
  ***
  Wat zegt je dat?

 3. dat zegt iets over je reacties en beschuldigingen in voorgaande fora’s over moslims en mij

  °°°°

  of is t normaal om beschukdigingen te doen en daarna rustig een kopje koffie te drinken om alles te vergeten?

 4. Natuurlijk. Jij komt automatisch met de connectie en dat is mijn schuld.
  **
  Als jij niet de schuld zou geven aan anderen voor alles wat je zelf doet zou je ook niet zo model staan voor de gemiddelde moslim Zorro. Je doet altijd precies wat ik van je verwacht en ik heb nog niet meegemaakt dat je me daarin teleurstelt.
  **
  Daar drink ik dan wel nog even een kop koffie op zometeen.

 5. Ik ben Moslim en ik hou van dansen. wat hebben deze twee dingen met elkaar te maken??? Zo kun je zien dat deze moslims helemaal de weg kwijt zijn. Ze proberen echt alles om geaccepteerd te worden, terwijl Allaah heel duidelijk zegt, dat yahood wa nasar jou nooit zullen accepteren tot dat jij hen volgt….Met acceptatie wordt hiermee uiteraard volledige acceptatie en niet acceptatie als collega omdat je hard werkt. Acceptatie dat je je geloof mag uitoefen waar en wanneer je wilt en hoe je dat wilt.

 6. Vraag aan onze moefti Rachid: Als Joden en Christenen moslims nooit zullen accepteren, zoals de Koran beweert, waarom wonen er zoveel Joden in Marokko ? Waarom stond de Koning van Marokko hen niet toe om naar Israel te emigreren eind jaren 40 ? Juist ja, Joden zijn nodig om de economie van Marokko draaiende te houden want Marokkaanse moslims moeten het vooral van liegen en bedriegen hebben : Thakkia en Tolanti. Ik moet nog een Marokkaan tegenkomen die echt volgens de regels van de Koran leeft; het is alleen maar de boel belazeren, achterlijke gewoontes opdringen omdat dit volgens de Koran geldend is en nog meer van dat soort onzin. Weet je wat jij kan Rachid ? Lekker het dak op!

 7. Je kunt niet verwachten géén antisemitische bullshit van een vrome moslim te horen te krijgen als ie zijn waffel opentrekt, zelfs niet als dat beodeld is om racistische opmerkingen te maken over niet-Joden. Gped zo Mimoun vrijheid van meningsuiting enzo.
  ***
  Maar als je volgens de Koran wilt leven moet je hier beslist niet wezen. Zeg bijvoorbeeld Koran 9:5 “Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.”
  **
  Je hebt hier afgodendienaren, je hebt hier ongelovigen en apostaten en ex-moslims. Je moet je hier dus niet wezen als je niet met deze regel van de Koran je reet afveegt. Wil je hiernaar leven, dan moet je zorgen dat je vandaag je koffers pakt.

 8. Fritz,

  geen verzen uit de context halen. Dat vers is bedoeld juist ter onderbreking van een oorlog door de komst van de heilige maanden. Dus gedurende die maanden hebben aggressors het geluk dat moslims effe hun wapens neerzetten! en zoiets moois heb je in geen enkele andere godsdienst/westerse wet! Ook al zou t kerstmis zijn of Jim kippoer dan nog gebruiken de westerlingen hun wapens actief!

  dus Fritz, eerst je vinger uit je neus voor je gedurfde uitspraken doet over een boek waar je alleen maar van gehoord hebt van degene die het niet eens durven lezen!

 9. Hartstikke goed van jou dat jij wèl je reet afveegt met die Koranvers Zorro. Als voor jou dat lulverhaal over context werkt dan heb ik daar niks tegen. In feite zou ik zeggen moet je dat vaker doen. Als alle bullshit, onzin en goorlapperij buiten context is kun je die hele Koran gelijk in de vuilnisbak kieperen. Prima zaak wat mij betreft.

 10. Een kat in t nauw maakt rare spronge……Fritz, rare wending van je sterk (voor jou)ogende reactie eerder…..zwak van je!

  kom rustig bij, wat je is verteld over de islam is niet meer dan een opeesntapeling van leugens…open je EIGEN ogen en zie in dat de Koran echt niet door Mohammed is verzonnen!

 11. Kat in ’t nauw? Godsamme je moet maar durven. Wil je alle gewelddadige en vrouwenmeppende verzen van je gruizige sprookjesboek met die moordlustige Allahfiguur op een rij?

 12. kom maar op dan we gaan we ze voor een bespreken, maffe islamofoob! je hebt zeker 1 of ander boekje van een orientalist besteld…die weten heel goed hoe ze evrzen kunnen verdraaien, ze zijn nog beter dan de narretjes van de Paus!

 13. Nee Zorri, ik heb een Koran. Het is mijn tweede zelfs. De eerste heb ik weggegooid omdat ik door de aantekeningen bijna niks meer van de tekst kon zien.
  ***
  Als jij ergens iets zinnigs over kon zeggen zou ik het nog doen ook. Maar jij kunt me niks nieuws vertellen. Je kunt mij enkel vervelen met onzin. En dat weet ik omdat je nog nooit, maar dan ook echt nog helemaal nooit iets zinnigs hebt gezegd. Met je belachelijke paus-fantasieën en je jankverhalen over hoe zielig ik je moet vinden.

 14. Fritz, t spijt me om je te zien lijden in je frustratie omdat bekend wordt dat langzamerhand je inderdaad was geindoctroneerd! tips voor je: als je werkelijk wilt weten of de islam positief is praat dan met zoveel mogelijk moslims in de vragende Stijl en lees zelf islamitische literatuur geschreven door moslims zelf; maar je kan ook een quran in t engels lezen als je t arabish niet beheerst; op die manier wordt je geklaarde Fritz, en zeg eerlijk Fritz wat is beter dan een Fritz die zonder haat naar bed gaat en opstaat ind e morgen zeggend In de naam van God begin ik mijn dag goed !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.