Gevangene verruilt na 13 jaar Guantanamo voor Marokko

GuantanamoDe Verenigde Staten hebben de Marokkaanse Guantanamo-gevangene Younis Abdurrahman Chekkourivrijgelaten en naar Marokko gestuurd. Younis heeft 14-jaar (!) zonder proces en veroordeling in de gevangenis gezeten.

Gedetineerde 197, zoals Chekkouri genoemd werd, werd in december 2001 in Pakistan opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij strijdersgroep ‘Moroccan Islamic Combatant Group in Afghanistan’. De verdenking kon echter niet hard worden gemaakt en zodoende bleef een proces uit.

Volgens de Britse organisatie Reprieve, die zich inspant voor de rechten van gevangenen, wordt Chekkouri in Marokko op een onbekende plaats vastgehouden en heeft hij geen contact met zijn advocaat. Reprieve sprak van een duidelijke schending van het Marokkaans recht. Het is niet bekend wat Marokko gaat doen met Chekkouri. (Bron/ lees verder: MetroTime)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.