Indrukwekkende foto’s van Mekka in 1887 en 2015

Oude beelden van Mekka tijdens de hadjIn de late jaren 1980 reisde fotograaf Al Sayyid Abd el Ghaffar naar Mekka. Hij nam zijn loodzware camera’s mee om prachtige beelden te maken van duizenden islamitische pelgrims in Mekka en in de omliggende heuvels en valleien tijdens de hadj.

The Atlantic laat in een mooie productie een indrukwekkend contrast zien.

Wie foto’s van anno 2015 naast die van Al Ghaffar houdt, ziet dat de heiligste plaats voor moslims bijna onherkenbaar is veranderd.

Mekka_3

Mekka_2

Mekka_6

Mekka_5

Bekijk meer foto’s op de website van The Atlantic.

4 REACTIES

  1. En nu heeft Mekka de uitstraling van Las Vegas, compleet met hoerententen en sekshuizen. O ja, de sekshuizen zijn allemaal 100% halal volgens de Marokkaanse ondernemer.Daarom is de hadj voor velen een karikatuur geworden. Het is beter als je het verricht maar je bent niet verplicht.

  2. 1980? U bedoelt waarschijnlijk 1880. Al Sayyid Abd el Ghaffar is de schuilnaam van de Nederlandse oriëntalist Christiaan Snouck Hurgronje, die in 1885 Mekka bezocht en drie jaar later zijn beroemde beschrijving van die stad (met fotodeel) publiceerde.

  3. Ach Ahmed Mimoun heeft wel gelijk, maar de vraag is of dat erg is. Lijkt me van niet. Bedevaartsoorden zijn zelf het summum van het karikaturale. Religie is sowieso allemaal nep, want behalve het elkaar voor de gek houden is er niets waars aan. Dus hoe openlijker men doet over de normale de menselijke activiteiten die daar uiteraard sowieso altijd al plaatsvinden, hoe beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.