Marokkaans-Zweedse rel om Westelijke Sahara

demonstratieMeer dan 50 000 Marokkanen hebben zondag in de hoofdstad Rabat gedemonstreerd bij de ambassade van Zweden. Hierme wilden ze hun ongenoegen laten blijken over de Zweedse regering die de Westelijke Sahara als onafhankelijke staat zou willen erkennen. Dat meldt The Moroccan Times.

Ze riepen onder meer op om Zweedse produkten te boycotten. Vorige week nog werd een Ikea vestiging gesloten gehouden naar aanleiding van de politieke rel tussen Marokko en het Scandinavische land.

Margot Wallström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, bevestigde dat de status van de Marokkaanse Sahara binnen haar ministerie onderwerp van debat is. Er zou volgens de vrouw echter nog geen besluit inzake erkenning zijn genomen. (Bron/ lees verder: The Moroccan Times)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.