Voormalig bokskampioen Zakaria Moumni scheurt paspoort op TV

Voormalig bokskampioen Zakaria MoumniVoormalig bokskampioen Zakaria Moumni heeft zijn Marokkaanse paspoort tijdens een Frans praatprogramma gescheurd uit onvrede over Marokko.

Moumni werd uitgenodigd bij het programma ’64’ dat door TV5 Monde werd uitgezonden. Hij vertelde over het feit dat hij in Marokko gearresteerd was en geblinddoekt meegenomen werd naar een gevangenis waar hij gemarteld zou zijn. Hij scheurde zijn Marokkaanse paspoort en zag af van zijn Marokkaanse nationaliteit.

De ex-bokskampioen is de bron voor veel spanningen tussen Marokko en Frankrijk. Zo beschuldigde hij eerder de Marokkaanse inlichtingenbaas Abdellatif Hammouchi van marteling in een gevangenis in Temara. Op die beschuldiging besloot een groep Franse agenten Hammouchi te bezoeken in Parijs, waar hij dat moment verbleef. De aanklacht zorgde voor een rel tussen beide landen. (Bron/ lees verder: Marokkaanse media)

1 REACTIE

  1. Marokko plat bombarderen is wellicht een optie. In dat land verblijven meer terroristen die de Islam misbruiken dan waar dan ook. Gelukkig zijn veel Marokkanen daarvan overtuigd en schromen zij niet de fascistische regering van Marokko te bekritiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.