Canada verwelkomt Syrische vluchtelingen met ‘Tala’ al-Badru ‘Alayna

Caadese kinderen verwelkomen Syrische vluchttelingenDonderdagavond laat arriveerden de eerste 163 Syrische vluchtelingen van de 25.000 vluchtelingen die Canada gaat opvangen. Zij werden begroet en kregen winterjassen van premier Justin Trudeau.

“Vanavond stappen ze uit het vliegtuig als vluchtelingen, maar ze verlaten deze terminal als permanente inwoners van Canada,” zei Trudeau op de luchthaven.

De dag na hun aankomst, dook een video op Youtube, van een kinderkoor dat een van de oudste nummers in de islamitische cultuur, Tala ‘al Badru’ Alayna, zingt. Het zingen van Tala ‘al Badru’ Alayna is een krachtig symbool omdat het voor het eerst gezongen werd toen de profeet Mohammed (vzmh) arriveerde in Medina nadat hij zijn huis in Mekka had verlaten en als vluchteling zijn toevlucht zocht in Medina.

Canada krijgt veel lof op sociale media. De onderstaande Tweet vat vele positieve tweets samen:

Hieronder premier Justin Trudeau:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.