Ruim 2000 Franse moskeeën organiseren open dagen

MoskeeTussen de 2000 en 2500 moskeeën in Frankrijk gaan in het tweede weekend van januari hun deuren openen voor buitenstaanders. Dat zegt de Conseil français du culte musulman (CFCM), de belangrijkste moslimorganisatie in Frankrijk, in de Franse krant Le Parisien.

Met deze ‘open dagen’ wil de moslimorganisatie de angst en het wantrouwen tegen de islam, die hevig toenam na de aanslagen in Parijs, wegnemen.

“Het is belangrijk dat mijn geloofsgenoten meer openstaan voor hun landgenoten”, zegt de voorzitter van de CFCM, Anwar Kbibech. Mensen kunnen op 10 en 11 januari vrijblijvend een bezoek brengen aan de moskee bij hen in de buurt. De raad wil zorgen dat moslims en niet-moslims elkaar beter leren kennen. (Bron/ lees verder: de NOS en Le Parisien)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.