Docu De Twee Gezichten van Achmed Aboutaleb

Ahmed AboutalebAchmed Aboutaleb is al bijna 7 jaar burgemeester van Rotterdam. Op NPO2 was gistervanavond een portret van de burgemeester te zien, dat volgens KRO-NCRV ‘de twee gezichten’ van de politicus toont. Het is een ‘indringend portret van een burgemeester in tijden van oorlog’.

De documentaire houdt de veelgeprezen aanpak van de populaire Nederlandse politicus tegen het licht, en toont ook de schaduwkanten ervan.

De documentaire is hier terug te kijken.

3 REACTIES

 1. Hier zit meer achter wat we niet weten van Aboutaleb.
  De bevestiging dat hij interesse heeft getoond voor een functie bij LPF zegt genoeg toch?

  Aboutaleb voelt wat er speelt en leeft in de hoofden van veel NL-ers en speelt hierin handig op. Precies zoal J. Cohen heeft gezegd: als hij het zegt bv rot op dan hoeft dit niet te worden vertaald als discriminatie EN Abou maakt zich hiermee populair bij zelfs de aanhangers van Wilders.
  Waarom hoor je nooit Aboutaleb kritiek uiten op Wilders? hij weet dat dit wel ten kostte van zijn populariteit zou kunnen gaan. Kortom: samen voor ons eigen zouden Koot en Bie zeggen.
  Een duidelijk vb van Opportunisme
  Ik vertrouw het niet.

 2. Ik heb vermoedens dat Aboutaleb lid is van de Vrijmetselarij. Van Mat Herben weten we dit al zeker. Wellicht kennen zij elkaar hiervan, er zijn ook Islamitische loges. Google maar eens naar de vrijmetselarij wortels van ‘The muslim brotherhood’

 3. Het MB vindt zijn oorsprong in de Vrijmetselarij op ongeveer dezelfde manier als ISIS zijn oorsprong vindt in seizoen 3 van Futurama. Het heeft er niet alleen totaal niks mee te maken, maar het zijn twee dingen die bijna volmaakt loodrecht op elkaar staan.

  De Vrijmetselarij is op zich vrij onschuldig, een dom, achterhaald en volledig anachronistische soort padvinderij voor goedgelovige netwerkers die niet van buitenactiviteiten houden. Voor lieden die toch al geloven in de meest baarlijke onzin als zijnde aanhanger van een religie is het desalniettemin een belangrijke stap voorwaarts om ook bij zo’n clubje te gaan hobbyen. Ik vrees echter dat Achmed Aboutaleb in dit opzicht zelfs bij Mat Herben achterloopt en dat is voorwaar niet iets om jezelf voor op de borst te kloppen. Daar staat weer tegenover dat uit praktische overwegingen zich de verloren tijd kan besparen omdat hij in tegenstelling tot die Herben dat netwerk niet nodig heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.