Salima Belhaj vervangt Wassila Hachchi in 2e kamer

belhaj

Salima Belhaj, fractievoorzitter van D66, vertrekt uit de gemeenteraad van Rotterdam. De politica met Marokkaanse achtergrond wordt Tweede Kamerlid waarbij ze de functie overneemt van de eveneens Marokkaanse D66’er Wassila Hachchi. Belhaj was sinds begin 2008 fractievoorzitter van D66 in Rotterdam.

Alexander Pechtold is blij met de lokale politieke ervaring die Belhaj meebrengt. “Ze begon in Rotterdam ooit als eenmansfractie en heeft D66 in acht jaar tijd teruggebracht in het hart van de stad en het Rotterdams college. Met haar eigenzinnige D66-geluid zal ze een versterking zijn voor onze fractie”, laat de fractievoorzitter vanuit Den Haag weten aan RTV Rijnmond.

Belhaj wordt dinsdag geïnstalleerd in de Tweede Kamer. Kamerlid en oud-militair Wassila Hachchi, die per direct naar Amerika verhuist, gaat daar meehelpen aan de campagne van presidentskandidaat Hillary Clinton.

Hachchi
[Wassila Hachchi]

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.