Theaterstuk als wapen tegen IS

Theaterstuk JihadTheater als middel tegen de gewelddadige jihad. Haagse scholen zijn de eersten die ermee starten. De komende weken wordt in Den haag in Theater aan het Spui en de Koninklijke Schouwburg, de voorstelling ‘Jihad’ opgevoerd.

Het stuk gaat over de vrienden Reda, Ismael en Ben. Ze zijn geboren en getogen in Almere, maar voelen zich daar niet thuis. De drie geradicaliseerde vrienden reizen af naar Syrië, maar daar blijkt de situatie minder idyllisch dan verwacht. Ze willen vechten tegen de ongelovigen. Maar wie zijn dat eigenlijk, vragen de naïeve Reda en twijfelende Ismael. Het derde personage Ben is heilig overtuigd van de missie.

Het serieuze onderwerp wordt gebracht met veel humor. Na afloop volgt een nagesprek met de zaal. De theatermakers hopen dat de scholieren dankzij de voorstelling meer begrip voor elkaar krijgen. Jongeren moeten hun verstand gebruiken en niet afgaan op propaganda die ze via sociale media krijgen aangereikt, zeggen ze. (Bron/ lees verder: de NOS)

6 REACTIES

 1. Het zou goed zijn aan de andere kant voor meer besef bij de nederlandse bevolking om ook een theaterstuk op te dragen over het leven van mensen in de hedendaagse heimelijk gekoloniseerde gebieden door Europa en als er iemand er wat van zegt, radicalisme en terrorisme roepen…..

 2. Okay leuk idee. Wat is “heimelijk” koloniseren? Dat de kolonisator niet weet dat ze koloniseren en de koloniën evenmin in de gaten hebben dat ze gekoloniseerd zijn? Een beetje zoals een vallende boom geluid maakt in een bos waar geen wezen leeft die horen kan.

 3. Zorro.

  Wat houd je tegen? ga je gang zou ik zeggen.
  schrijf een toneelstuk, zoek en cast en voer het op.

  Met alleen klagen en wachten tot anderen iets gaan doen kom je nergens.

 4. Zorro, misschien wil Joop van den Ellende jouw zelfgeschreven musical wel produceren? En dan nemen we in de hoofdrol Frits Pisding en Achmet en twee zonder Markoesj en wellicht vind jij uit je kennissenkring nog wel een haatsjeik bv Hassan el Bokkelul uit Geitenballenstan, en dan is je cast compleet. Loop je financieel binnen en kun je bv verhuizen naar Saoedie Arabie. Er zijn daar nog genoeg leuke optrekjes beschikbaar in tent vorm met airco.

 5. Peter, reageer een beetje gerelateerd aub, of zoek een gecertificeerde neuroloog voor beetje hulp… je rechter hersenhelft zit op de verkeerde plaats

 6. trouwens gefeliciteerd met weer een overwinning Peter en Jaba:

  Amsterdam op zoek naar overlevenden oorlog

  ’Erfpachtgelden terug naar Joden’
  Ruben Koops

  Amsterdam –
  Met een internationale campagne gaat de gemeente op zoek naar Joodse Amsterdammers en hun nazaten die na de oorlog onterecht hoge erfpachtboetes kregen gepresenteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.