Omstreden film over prostitutie Marrakech op festival

pros

Tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam gaat de speelfilm Much Loved in première. De film gaat over drie prostituees in de Marokkaanse stad Marrakech, een overbekende bestemming voor sekstoeristen uit het Golfgebied en Europa.

In thuisland Marokko is de film verboden. De regering vaardigde een verbod uit, omdat Much Loved een grote belediging zou zijn voor de normen en waarden in het land. Eén van de hoofdrolspeelsters en de regisseur werden aangeklaagd en moesten zich voor de rechtbank verweren. Ook worden ze bedreigd.

Volgens de cineast zijn de omstreden scènes gebaseerd op de rauwe werkelijkheid. EenVandaag interviewt de regisseur Nabil Ayouch. Ook spreekt het programma met journaliste Hassnae Bouazza, zij is verontwaardigd over het verbod.

Kijk hier vast naar de trailer:

7 REACTIES

  1. Het is de wil van Allah en de schuld van de duivel dat de film word vertoond. Wellicht volgt deel 2 t/ 10 ook om de beerput te openen die men in naam van de islam tracht gesloten te houden.

  2. Ha mooi, weer willekeurige betekenisloze religieuze verwijzingen. Ik kan wel ook weer een leuk citaat halen uit een willekeurige religieuze tekst die ook nergens op slaat, maar beter dan al die antieke nonsens is om iedere dag weer nieuwe wijsheden van de profeet Chopra te lezen uit de onzingenerator op http://www.wisdomofchopra.com of op sebpearce.com/bullshit/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.