Jonge Marokkaanse borstkankerpatiënt minder vaak doorverwezen

Vrouw ziekenhuisJonge Marokkaanse en Turkse vrouwen die borstkanker krijgen, worden door artsen minder vaak doorverwezen voor een erfelijkheidsonderzoek dan patiënten met een andere achtergrond, terwijl ze net zoveel kans hebben de aanleg voor de ziekte door te geven aan een familielid.

Dit blijkt uit onderzoek van klinisch geneticus Margreet Ausems van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, meldt het NRC Handelsblad zaterdag.

In het onderzoek zijn 477 dossiers van borstkankerpatiënten uit zes verschillende ziekenhuizen onderzocht. Van de jonge Marokkaanse of Turkse borstkankerpatiënten neemt bijna de helft deel aan erfelijkheidsonderzoek (48 procent), terwijl dat bij andere vrouwen met borstkanker meer dan 80 procent is. De onderzoekers geven onder andere de taalbarrière als een mogelijke oorzaak. (Bron/ lees verder: het NRC Handelsblad)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.