Kabinet neemt meer maatregelen tegen ritueel slachten

Schapen (voor het slachtfeest/ Eid el Adha)Het kabinet komt met strengere regels rond het onverdoofd ritueel slachten van dieren. Dat maakte staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken gisteren bekend na overleg met islamitische en joodse organisaties.

Een belangrijke verandering is dat het vlees alleen nog maar voor de Nederlandse markt mag worden gebruikt. Verder moeten islamitische en joodse organisaties vooraf feitelijk onderbouwen wat de behoefte is aan ritueel geslacht vlees en komt er een registratie van het aantal geslachte dieren. Verder gaat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) permanent toezien op het slachten.

De NVWA adviseerde het kabinet in oktober nog om de onverdoofd rituele slacht volledig te verbieden met het oog op dierenwelzijn, maar zover wil het kabinet niet gaan. De nieuwe afspraken gaan per 1 januari volgend jaar in. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

20 REACTIES

 1. Natuurlijk zou dit soort achterlijkheid eigenlijk gewoon verboden moeten worden. Het lijkt me de hoogste tijd om religie op te voeren als excuus om weerzinwekkende dingen te doen uit achterlijkheid ver achter ons te laten.
  Laten we ons er in de zo nabij mogelijke toekomst er hoofdschuddend om verbazen in musea in wat voor debiele religieuze bullshit mensen zoal geloofden en wat voor onverdedigbare gruwelijkheden, zoals o.a. ritueel slachten, ze uit naam van hun fictieve Goden begingen.

 2. Ik zou er groot voorstander van zijn om het een jaartje te boycotten en al is het alleen maar om te aanschouwen hoe nog zuurder het gezicht van Dijsselbloem zal zijn als hij miljoenen zal missen vanwege de boycot van moslims en joden.

 3. Breng eens een bezoekje aan een slachthuis en kijk naar de martelgang van de dieren die zg verdoofd zijn.
  Breng eens een bezoekje bij het snijden van een paard.
  Kom dan terug.

 4. Ow vandaar Hendrik El bokkelul, dat jij zo met de term paardenlul in je maag zit. Je moet ook niet zoveel kijken naar het snijden van een paard. Daar word jij hitsig van en op jouw leeftijd is dat gevaarlijk whaahaaa

 5. Je ben een racistische paardenlul met slachtafval in je kop.
  Heb het idee dat je vroeger een gereformeerde training met incest heb gehad.
  Vandaar daar je met dat ranzige vieze blaadje werkt als hoofdredacteur en gewoon mislukt journalist.
  Dus gewoon een paardenlul zonder visie en een haatzaaier.
  Onder welke naam ga je nu reageren Paardenlul ?

 6. Haha, voor jou geld dat wel Hendrik. Kwestie van iemand correct aanspreken. Je bent nooit te oud om dat te leren, zelfs jij niet.

  Of schreef jouw net na oorlogse generatie nou paardelul i.p.v. paardenlul ? Zoek jij het even op.

 7. PUUR DISCRIMINATIE EN UITWISSING VAN ISLAM IN NL!!!!

  dit is helemaal in t voordeel van dieren stelletje hypocrieten! Je voelt niet eens wat voor mensen laat staan dieren!!!

  de bommenwerpers vliegen dag en nacht over Mali en Syrie bommengooiend in huiskamers en inderkamers!!

 8. Dear Zorro. Het is ook inderdaad in het voordeel van de dieren dat zij ook rechten hebben. Recht op een fatsoenlijk leven en een fatsoenlijk einde. En geen achterlijke barbaarse dood met een hypocriet islam gebedje erbij gepreveld om de wandaad, halal, te trachten goed te praten naar Allah toe.
  Onverdoofd ritueel slachten van dieren moet stoppen.

 9. Als islam nou eens in Nederland zou kunnen worden uitgewist zou ik ervoor pleiten die taak met vreugde op ons te nemen. De mensheid in zijn geheel zou in die toekomst voor alle eeuwigheid schatplichtig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.